Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ!

0


Οι πρόσφατες δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο πρακτορείο Bloomberg για την εμπορική «αξιοποίηση» 40 ακατοίκητων νησίδων αναδεικνύουν την άγνοια του πολιτικού προσωπικού σε ότι αφορά τον μοναδικό διαχρονικό πλούτο της χώρας, τη φυσική μας κληρονομιά. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας εκ παραλλήλου δείχνουν την προχειρότητα με την οποία ο πολιτικός κόσμος αντιμετωπίζει τις πλέον ευαίσθητες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι 24 από τις 40 νησίδες εντάσσονται στο ευρωπαϊκό δίκτυο natura 2000, είτε ως ζώνες για την προστασία των πουλιών είτε ως τόποι κοινοτικής σημασίας για την προστασία των οικοτόπων, δηλαδή η αξία των ελληνικών νησίδων έχει αναγνωριστεί διεθνώς, καθώς αποτελούν τις μοναδικές πλέον μη προσβάσιμες από τον άνθρωπο περιοχές, όπου αναπαράγονται και σταθμεύουν προστατευόμενα είδη πουλιών, ενώ αποτελούν καταφύγια και για πολλά σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας. 

Επίσης, η εγκατάσταση τουριστικών ή βιομηχανικών (π.χ. υπερμεγέθη αιολικά πάρκα) εγκαταστάσεων στις νησίδες, κατά κανόνα συνεπάγεται την ολοσχερή καταστροφή μιας προστατευόμενης περιοχής λόγω της πολύ μικρής έκτασης των νησίδων και της απώλειας του βασικού τους οικολογικού χαρακτηριστικού: η απουσία ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Όλα στο σφυρί. Κανένας ένοχος. Καημένη πατρίδα! 

Βασίλης Κελλάρης 
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ 

Δημοσίευση: Μαρτίου 04, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ! "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator