Υδρίτης μεθανίου: Το καύσιμο του μέλλοντος εξορύσσει η Ιαπωνία – Υπάρχει και στο Αιγαίο

0


Η Ιαπωνία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατάφερε να εξορύξει αέριο μεθάνιο από μια ανεκμετάλλευτη μέχρι πρότινος ενεργειακή πηγή θαλασσίων υδρογονανθράκων, επονομαζόμενη και ως “εύφλεκτος πάγος”.

Πρόκειται για τον υδρίτη μεθανίου, μια υπόλευκη ουσία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η νέα παγκόσμια ενεργειακή πηγή.

Ο υδρίτης μεθανίου συνίσταται απόμεθάνιο παγιδευμένο σε πάγο και μέχρι πρότινος οι επιστήμονες πίστευαν ότι βρισκόταν στοαπώτατο άκρο του ηλιακού μας συστήματος.

Ωστόσο, η κρατική εταιρεία της Ιαπωνίας Japan Oil, Gas and Metals National Corp (JOGMEC)ανακοίνωσε ότι το μεθάνιο εξορύχθηκε από κοιτάσματα υδρίτη μεθανίου στις κεντρικές ακτές της χώρας.

Η Ιαπωνία η οποία εισάγει σχεδόν το σύνολο των ενεργειακών πόρων που χρειάζεται -είναι κορυφαίος εισαγωγέας παγκοσμίως στο φυσικό αέριο- έχει επενδύσει δισεκατομμύρια Ευρώ από το 2001 και εντεύθεν για να αναπτύξει τεχνολογίες εξόρυξης υδρίτη μεθανίου.

Το υπουργείο Εμπορίου της Ιαπωνίας πιστεύει ότι ηεμπορικά εκμεταλλεύσιμη εξόρυξη θα καταστεί εφικτή εντός έξι ετών.

Το Τόκιο εκτιμά ότι τα αποθέματα που εντοπίστηκαν ανατολικά του νησιού Σικόκου αντιστοιχούν σε 1,1 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα αέριου μεθανίου, ποσότητα αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας σε αέριο για 11 χρόνια.

Εκτιμάται ότι αποθέσεις υδρίτη μεθανίου υπάρχουν σε πολλά σημεία του θαλάσσιου πυθμένα, ακόμα και στην περιοχή του Αιγαίου.

econews
Δημοσίευση: Μαρτίου 24, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υδρίτης μεθανίου: Το καύσιμο του μέλλοντος εξορύσσει η Ιαπωνία – Υπάρχει και στο Αιγαίο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator