Συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στην Π.Ε. Κορινθίας

0


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι δράσεις του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Την τελευταία εβδομάδα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού στον Αρχαιολογικό χώρο των Ισθμίων οι οποίες και θα συνεχιστούν. Επίσης, συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς δράσεις που έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό παράπλευρων εκτάσεων οδικών αξόνων υψηλής επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα στο τμήμα του οδικού δικτύου από τον Ισθμό έως την ανατολική είσοδο της πόλης της Κορίνθου. Ανάλογες εργασίες θα συνεχιστούν και σε τμήματα του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, όπως από την διασταύρωση της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Ισθμού προς Επίδαυρο, στην Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου, καθώς και σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών.

Ιδιαίτερης βαρύτητας είναι οι δράσεις που ξεκινούν στα σχολεία του Νομού, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, που έχουν να κάνουν με την ευαισθητοποίηση των μαθητών κι εκπαιδευτικών στην ανακύκλωση, την εξοικονόμηση ενέργειας, την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την υποστήριξη προγραμμάτων αντιμετώπισης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στα πλαίσια των ενημερωτικών αυτών συναντήσεων, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία οι ημερίδες ενημέρωσης με θέμα την ανακύκλωση, την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 στο Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου και την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013 στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, από υπαλλήλους του τμήματος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και Περιβαλλοντολόγους Μηχανικούς που απασχολούνται στα πλαίσια του Προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν όλο τον μήνα, σε επιλεγμένα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού. 
Δημοσίευση: Μαρτίου 12, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας στην Π.Ε. Κορινθίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator