Καθηγητές ΠΑΜΕ: "Δεν ύψωσε το λάβαρο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός - Στα πλοία του Μιαούλη δεν μιλούσαν Ελληνικά"

1


''Στα πλοία του Μιαούλη, το πλήρωμα δεν ήξερε καθόλου την ελληνική γλώσσα και μιλούσε Αρβανίτικα'' υποστηρίζουν καθηγητές που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ οι οποίοι μοίρασαν στους μαθητές επιστολή με τις δικές τους αλήθειες για το 1821.

''Είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821. Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας'' είναι μία από τις θέσεις των καθηγητών του ΠΑΜΕ που ξεχωρίζουν στην επιστολή που έδωσαν σε μαθητές, η οποία έχει τον τίτλο:''Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν!''.

Σύμφωνα με τους ίδιους ''δεν ήταν όλοι οι Έλληνες υπέρ της επανάστασης, το 1821 κάποιοι έβλεπαν στον Οθωμανό κατακτητή, τον φίλο, το στήριγμα της δικής τους εξουσίας. Το 1940 κάποιοι έλεγαν, οι “Γερμανοί είναι φίλοι μας” και συνεργάστηκαν με τους φασίστες. Είναι οι πολιτικοί πατεράδες των σύγχρονων ναζιστών της Χρυσής Αυγής''.
Δημοσίευση: Μαρτίου 15, 2013

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καθηγητές ΠΑΜΕ: "Δεν ύψωσε το λάβαρο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός - Στα πλοία του Μιαούλη δεν μιλούσαν Ελληνικά""
Στέφανος είπε...

Μπράβο στο ΠΑΜΕ που μας είπε την Αλήθεια
Στα Απομνημονεύματα του Π.Π.Γερμανού δεν αναφέρετε πουθενά ότι ύψωσε την σημαία στην Αγία Λαύρα ΄-και είναι προς τιμήν του- .
Οι ανόητου μυθογράφοι αργότερα δημιούργησαν τον μύθο αυτό όπως και τον μύθο του κρυφού σχολειού για να καλύψουν την μειονεκτικότητα της εκκλησίας που καταράστηκε μέσω των εγκυκλίων του Πατριαρχείου την Επανάσταση του 1821, και την μειονεκτικότητα και τηυν υστέρηση της στο θέμα της Εκπαίδευσης των υποδούλων Ελλήνων , εκπαίδευση που της την είχε αναθέσει κατ αποκλειστικότητα ο Σουλτάνος μέσω των φιρμανιών ( Υπουργικών πράξεών)
Για την ιστορία η εξέγερση άρχισε από το Φεβρουάριο του 1921 στην Μόλδοβλαχία με το Υψηλάντη
Και στην Ελλάδα άρχισε από την Καλαμάτα από της 13 Μαρτίου του 1821
Και ν 20η Μαρτίου 1821 στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου στο Παλούμπα στη γενέτειρα του Δημητρίου Πλαπούτα, κηρύχτηκε επίσημα η Επανάσταση στη Γορτυνία υπό των Δημητρίου Πλαπούτα και Θ.Κολοκοτρώνη, όπως μαρτυρείται εκτός άλλων στο έργο του Τ.Κανδηλώρου "Η ΓΟΡΤΥΝΙΑ" 1898 [44].
Πηγή Βικιπαίδεια


26 Οκτωβρίου 2016 στις 9:49 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator