"Σώζουμε ανθρώπους, όχι τράπεζες", πυροσβέστες στην Ισπανία αρνούνται να εκτελέσουν διαταγές εξώσεων (video)

0


Άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην πόλη Λα Κορούνια αποφάσισαν να μην εκτελέσουν διαταγή έξωσης που δόθηκε από τις τοπικές Αρχές την περασμένη Τετάρτη. Με την κίνηση τους αυτή, τάσσονται στο πλευρό των Ισπανών που πλήττονται από την κρίση και καθημερινά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο.

Η αντίδραση των Ισπανών πυροσβεστών ήταν σύμφωνη με τις διαμαρτυρίες πολλών ακτιβιστών, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο σπίτι της ηλικιωμένης Αουρέλια Ρέι, ενώ το πυροσβεστικό όχημα με το οποίο μετέβησαν στην περιοχή, έφερε ένα αυτοκόλλητο, το οποίο έγραφε χαρακτηριστικά "Σταματήστε τις Εξώσεις".

Έξω από το σπίτι της είχε συγκεντρωθεί πλήθος ακτιβιστών προς ένδειξη συμπαράστασης, οι οποίοι είχαν σχηματίσει αλυσίδα γύρω από το οίκημα για να μην εκτελεστεί η εντολή.

Η 86χρονη Αουρέλια Ρέι διαμένει στο διαμέρισμα της, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Λα Κορούνια, από το 1979 και πλέον είναι αναγκασμένη να ζει με 365 ευρώ το μήνα, ενώ το 1/3 της σύνταξης το καταβάλει για ενοίκιο.

Οι τοπικές Αρχές, οι οποίες είχαν επιχειρήσει να διώξουν την 86χρονη από το διαμέρισμα άλλες δύο φορές στο παρελθόν, της προσέφεραν την επιλογή να εγκατασταθεί σε δύο διαφορετικές κοινωνικές μονάδες στέγασης, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε, καθώς βρίσκονταν μακριά από τη γειτονιά της.

Ενιαίο μέτωπο πυροσβεστών

Την Πέμπτη, η ένωση πυροσβεστών της Καταλονίας εξέφρασε την υποστήριξή της προς τους πυροσβέστες της Λα Κορούνια που χειρίστηκαν την υπόθεση της ηλικιωμένης Ρέι, λέγοντας ότι ούτε οι ίδιοι θα προχωρούν πλέον σε εξώσεις πολιτών.

Παρά την υπόσχεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στις εξώσεις των άπορων οικογενειών, ένας ανησυχητικός αριθμός Ισπανών πολιτών έχουν αυτοκτονήσει προκειμένου να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τώρα οι πυροσβέστες απειλούνται με απόλυση. Στο πλευρό τους ωστόσο έσπευσε με επίσημες τοποθετήσεις το σωματείο πυροσβεστών της Καταλονίας που έστειλε το δικό του ηχηρό μήνυμα προς την ισπανική κυβέρνηση : "Δεν θα βοηθούμε για να εφαρμόζονται οι εξώσεις. Εμείς θα σπάμε πόρτες μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσουμε ενοίκους και να σώσουμε τις ζωές τους", ανακοίνωσαν οι ίδιοι χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε το Associated Press, συνολικά πάνω από 350.000 Ισπανοί έχουν λάβει ειδοποιήσεις έξωσης από την αρχή της κρίσης το 2008.

Πηγή: lavozdegalicia.es


Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 22, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Σώζουμε ανθρώπους, όχι τράπεζες", πυροσβέστες στην Ισπανία αρνούνται να εκτελέσουν διαταγές εξώσεων (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator