ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ - «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»

0


Ο Δήμος Σικυωνίων ανακοινώνει τη διεξαγωγή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών «Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού και υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και το Δήμο Σικυωνίων και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου για την προώθηση του εθελοντισμού στους δημότες μας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης τα Υπουργεία: Προστασίας του Πολίτη (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας - Πυροσβεστική Σώμα - Λιμενικό Σώμα), Εθνικής Άμυνας (Κ.Ο.Μ.Α.Κ.), Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), καθώς και οι Μ.Κ.Ο. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και PRAKSIS. 

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ενηλίκων Εθελοντών για την απόκτηση δεξιοτήτων Διαχείρισης Κινδύνου και Κρίσεων, στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης. Το Πρόγραμμα ακολουθεί διαδικασίες πιστοποίησης ISO και υποστηρίζεται από το Εθνικό Δίκτυο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Φορέων. Στους εκπαιδευθέντες χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης και εντάσσονται στο Μητρώο Εθελοντικών οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι οι εξής: 
Γνωσιακές παράμετροι του κινδύνου (Λύση προβλήματος / Λήψη απόφασης - 

Διαχείριση πληροφορίας, Διαχείριση πανικού - Λειτουργία σε ομάδες) 
Πυρκαγιές - Πλημμύρες –Ακραία καιρικά φαινόμενα 
Σεισμοί - Διασώσεις 
Ναυτικά Ατυχήματα - Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος 
Πρώτες Βοήθειες - Διαχείριση Καταυλισμών 
Εθελοντική δράση Πολιτικής Προστασίας 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ στους εγγεγραμμένους Εθελοντές του Δήμου Σικυωνίων αλλά και σε όλους τους δημότες που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν. Θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2013 στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου (Γ. Γιαννόπουλου 1), μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 100 ωρών, σε 25 τετράωρες απογευματινές εκπαιδευτικές συναντήσεις. 

Οι δημότες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση που διατίθεται στα ΚΕΠ του Δήμου και το Δημαρχείο (γραφείο 7). Επίσης το έντυπο της αίτησης υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.kiato.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ) και μπορεί να αποστέλλεται στο fax 27420 23562.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Κοιν. Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, στο τηλέφωνο 27423 60117, αρμόδια υπάλληλος Γεωργία Γκαβάγια.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 08, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ - «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator