Η απάτη της σοδειάς - 37.000 αγρότες «έκλεψαν» 244 εκατ. ευρώ μέσω ΦΠΑ

0


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ελεγκτές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όταν διαπίστωσαν μία τεράστια απάτη με δράστες 37.000 αγρότες, οι οποίοι εισέπραξαν 244 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ωστόσο να μπορούν να τα δικαιολογήσουν από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Την μαύρη διαρροή χρήματος αποκάλυψε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσαυτάρης πέρυσι, 292.000 δικαιούχοι αγρότες εισέπραξαν επιστροφή 11% ΦΠΑ συνολικού ποσού 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τους 292.000 αγρότες όμως που μοιράστηκαν αυτά τα χρήματα μόλις τα 156 εκατομμύρια πήγαν σε περίπου 155.000 αγρότες, αφού 37.000 άτομα κατάφεραν να μοιραστούν τα υπόλοιπα 244 εκατομμύρια.

Τώρα το υπουργείο θα ξεκινήσει έλεγχο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Ωστόσο από τα πρώτα δείγματα των ελέγχων έχουν εντοπιστεί απίστευτες περιπτώσεις. Όπως αναφέρουν και Τα Νέα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με μία αγρότισσα, η οποία έχει στην κατοχή της τιμολόγια αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε άλλες περίπτωσις εμφανίζονται αγρότες που παρουσίασαν παραστατικά αλλά δεν είχαν καν παραγωγή. Ενώ γέλια προκαλεί η περίπτωση 100 αγροτών που ενώ δήλωσαν εισόδημα 2,2 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασαν παραστατικά και έλαβε επιστροφές ΦΠΑ αξίας 3,4 εκατομμυρίων.

Μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και εντοπιστούν οι παραβάσεις οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που παράνομα έλαβαν, αλλιώς θα οι αγρότες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με ποινικές ευθύνες.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 08, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η απάτη της σοδειάς - 37.000 αγρότες «έκλεψαν» 244 εκατ. ευρώ μέσω ΦΠΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator