Νέα απάντηση στο ΠΑΣΟΚΟΘΡΕΜΜΕΝΟ του Λονδίνου Ηλέκτρα Κοτσώνη

3


Ηλέκτρα Κοτσώνη
ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ & ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ … ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ ΚΟΤΣΩΝΗ

Αισθάνομαι βαθύτατα προσβεβλημένος και απερίγραπτα ενοχλημένος από το δημοσίευμα με τίτλο ”Διαφημίζοντας την εθνική μας βλαχιά” της δημοσιογράφου Ηλέκτρας Κοτσώνη , κόρης του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Κοτσώνη και της Εκπαιδευτικού Ντίνας Καλλιμάνη-Κοτσώνη.

Με εμπνευστή τον Θόδωρο Κοτσώνη , στενό μου φίλο στη δεκαετία του ’80, δημιουργήσαμε το πρώτο ραδιόφωνο και την πρώτη τηλεόραση στην Κορινθία την ΗΛΕΚΤΡΑ.

Θεόδωρος Κοτσώνης
Το όνομα αυτό δόθηκε προς τιμή της πολύ μικρούλας τότε Ηλέκτρας Κοτσώνη -πρώτου παιδιού του Θόδωρου και της Ντίνας Κοτσώνη.

Γιατί ο Θόδωρος ,όπως μας έλεγε , ήθελε να δώσει ένα όνομα Ελληνικότατο, μέσα από την λαμπρή Ελληνική ιστορία και κουλτούρα γνωστό σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και όχι κάτι ξενόφερτο που ήταν τότε της μόδας όπως Love , Galaxy, Sky κ.α .

Την σύντομη αυτή αναφορά την έκανα γιατί θεωρώ απαραίτητο να πληροφορηθούν οι χιλιάδες επισκέπτες μας ποια είναι η αρθρογράφος του θέματος που θα αναδημοσιεύσουμε και εμείς στη sfedona.gr , δημοσιογράφος Ηλέκτρα Κοτσώνη που εργάζεται στο Λονδίνο .

Και αισθάνομαι όπως προείπα βαθύτατα προσβεβλημένος και απερίγραπτα ενοχλημένος από το δημοσίευμα της Ηλέκτρας Κοτσώνη για τους εξής βασικούς λόγους:

Γιατί ήμουν εγώ που πρώτος ανέδειξα το θέμα με τους Κορίνθιους μαθητές που ύψωσαν τις Ελληνικές σημαίες μέσα στο Βρεταννικό Μουσείο.

Αυτό που χαρακτήρισα εγώ και χιλιάδες πιστεύω Κορίνθιοι και Έλληνες ως Ελληνική λεβεντιά και Ελληνική ψυχή, η αρθρογράφος του κατάπτυστου κατ εμένα δημοσιεύματος το ονομάζει “Εθνική μας βλαχιά”.

Αγνοεί προκλητικά η αρθρογράφος ή απλά περιφρονεί ότι χιλιάδες Κορίνθιοι τίμησαν τον πατέρα της και τον ανέδειξαν βουλευτή γνωρίζοντας ότι είναι στενός φίλος της μεγάλης και αξέχαστης Ελληνίδας Μελίνας Μερκούρη και της συμπαραστεκόταν ένθερμα στην μεγάλη της Εθνική προσπάθεια ,”εθνική βλαχιά” κατά Ηλέκτρα Κοτσώνη , να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Θεωρώ ότι ο ίδιος ο Θόδωρος Κοτσώνης σεβόμενος την ιστορία του και την πολιτική του διαδρομή θα πρέπει να βγει πρώτος και να αποδοκιμάσει το δημοσίευμα της κόρης του.

Αυτά το “μάτσο αρχαίες πέτρες” όπως ονομάζει τα μάρμαρα του Παρθενώνα η αρθρογράφος έχουν άλλη ιστορία και άλλο συμβολισμό για εμάς τους “βλάχους” που ζούμε και δημιουργούμε στην Ελλάδα και όχι στα φημισμένα προάστια του Λονδίνου!

Σε αυτούς τους “βλάκες με περικεφαλαία” κυρία αρθρογράφος -όπως ονομάζεις τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου- έχουμε εμπιστευτεί την εκπαίδευση των παιδιών μας .

Αυτά τα πέντε “κουτσούβελα” όπως ονομάζεις τους Κορίνθιους μαθητές που σήκωσαν τις Ελληνικές σημαίες , είναι παιδιά απλών και έντιμων συμπολιτών μου που δυστυχώς για σένα μεγαλώνουν στις αλάνες που υπάρχουν ακόμα στην Μπαθαρίστρα, στον Αη Γιώργη και στα Τσακώνικα και όχι με αξίες και αρχές της Oxford Street και της Τραφάλγκαρ Σκουέαρ…

Κυρία αρθρογράφος αν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που έχουν κλέψει οι πρόγονοι των αφεντικών στους οποίους εργάζεσαι είναι για σένα “μια ιστορία εκτός τόπου και χρόνου” για εμάς είναι και εντός τόπου και εντός χρόνου και από τις πρώτες εθνικές μας προτεραιότητες.

Όσο για την υπερηφάνεια μας και την υπερηφάνεια των παιδιών μας που την χαρακτηρίζεις “λανθάνουσα υπερηφάνεια” χωρίς να παριστάνω τον υπερπατριώτη καλλίτερα να έχω αυτήν την Ελληνική -λανθάνουσα κατά την άποψή σου- υπερηφάνεια παρά την Λονδρέζικη υποτέλεια!

Μην ειρωνεύεσαι την αγάπη μας και την εκτίμησή μας στα δικά μας παιδιά που ζουν και μεγαλουργούν εκτός Ελλάδας όπως τον Σάββα Γιάνναρη .

Είναι τιμή μας και καμάρι μας να προβάλλουμε σε κάθε ευκαιρία ότι είναι συμπατριώτες μας.

Τέλος κυρία αρθρογράφος αν συνεχίσετε να θέλετε να αρθρογραφείτε στην Ελληνική γλώσσα καλό είναι να προσπαθήσετε να την σπουδάσετε , γιατί το κείμενό σας βρίθει λαθών που δεν τα κάνουν ούτε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.
sfedona.gr
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ ΚΟΤΣΩΝΗ ΕΔΩ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 21, 2013

3 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέα απάντηση στο ΠΑΣΟΚΟΘΡΕΜΜΕΝΟ του Λονδίνου Ηλέκτρα Κοτσώνη"
Ανώνυμος είπε...

Τι ασχολείστε με το σούργελο, το χόμπι της είναι να φέρνει τους ανθρώπους σε δύσκολη θέση κατά δήλωσή της


22 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:21 π.μ.
Ανώνυμος είπε...

Άλλαξε το ονοματάκι σου σε..."Εσθήρ". Το "Ηλέκτρα" το βρομίζεις


22 Φεβρουαρίου 2013 στις 9:44 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Ωραια απαντηση αλλα υπερβολικα ευγενικη...
Κατι τετοια ατομα σαν την Κοτσωνη δεν αξιζουν ευγενιες


28 Φεβρουαρίου 2013 στις 6:40 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator