Τσίπρας: "Μετατρέπουν την ΕΡΤ σε μια ΥΕΝΕΔ της χείριστης μορφής"

0


Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ΕΡΤ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης.

"Η πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά έχει βάλει σκοπό και στόχο να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση και να την μετατρέψει σε μια ΥΕΝΕΔ της χείριστης μορφής. Έχει θέσει σε ομηρία τους δημοσιογράφους μέσα από τις συμβάσεις έργου που διαρκώς ανανεώνονται. Ασκεί λογοκρισία στο παραγόμενο προϊόν της ενημέρωσης και ταυτόχρονα δημιουργεί ένα καθεστώς ευνοϊκό για ημέτερους, αυτούς που κάνουν «καλά τη δουλειά τους», ευνοϊκό όχι μόνο στην εσωτερική διαδικασία, αλλά και σε ό,τι αφορά τις αμοιβές τους.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης να παρουσιάσει τη νύκτα μέρα, να παρουσιάσει την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ως μια όμορφη πραγματικότητα στην οποία πρέπει να συνηθίσουμε.

Δηλώνουμε, όμως, κατηγορηματικά ότι θα σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων που διεκδικούν το δίκιο τους. Ταυτόχρονα, όμως, θα απαιτήσουμε περισσότερη δημοκρατία. Η πλουραλιστική ενημέρωση από μια δημόσια τηλεόραση που μπορεί να παράσχει αυτό το προϊόν, αυτό το ποιοτικό προϊόν που μπορεί να παράσχει η ΕΡΤ, είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Ο πλουραλισμός και η δημόσια τηλεόραση είναι ζήτημα δημοκρατίας και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το αίτημα των πολιτών για δημοκρατία και για μια δημόσια τηλεόραση ανταγωνιστική και ποιοτική", ανέφερε.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 11, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσίπρας: "Μετατρέπουν την ΕΡΤ σε μια ΥΕΝΕΔ της χείριστης μορφής""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator