Μια απάντηση στην Ηλέκτρα Θεόδωρου Κοτσώνη

0


Του Γ. Ρουμελιώτη
korinthianews.blogspot.gr

Διάβασα με πολύ προσοχή την επιστολή, ή λίβελο όπως το είπαν κάποιοι της δεσποινίδας Ηλέκτρας Θεόδωρου Κοτσώνη σχετικά με το περιστατικό με τους μαθητές του Β΄ Γυμνασίου Κορίνθου και τους καθηγητές τους που άνοιξαν την Ελληνική σημαία μέσα στο Βρετανικό Μουσείο και μπροστά από τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Προσπάθησα να καταλάβω τον συλλογισμό της, αλλά δεν μπόρεσα… Κατάλαβα μόνο ότι «κάτι ήθελε να περάσει», άσχετα αν κατάφερε το εντελώς αντίθετο. Αλλά αυτό που διαπίστωσα και μάλιστα σοβαρά, είναι το μένος και το μίσος εναντίον των Ελλήνων και ιδιαίτερα κατά των Κορινθίων. Όχι, σε καμία περίπτωση δεν ήταν δημοσιογραφικό άρθρο ή κριτική… Αυτή θα τη δεχόμουν. Ήταν λόγια χολής από μια Κορίνθια προς τους συμπατριώτες της, που μάλλον δεν τους θεωρεί έτσι πια… Γιατί αν τους θεωρούσε συμπατριώτες της, ακόμα και λάθος να είχαν κάνει, θα μιλούσε και θα έγραφε κάτι καλύτερο γι΄ αυτούς. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για 14χρονα παιδιά. 

Ξέρετε ποια παιδιά είναι αυτά δεσποινίς Ηλέκτρα Θεόδωρου Κοτσώνη; Ξέρετε ποια είναι τα παιδιά που, σύμφωνα με εσάς, διαφήμισαν την εθνική μας βλαχιά; Τα παιδιά αυτών,. που πριν από χρόνια έστειλαν αρκετές φορές στη Βουλή τον πατέρα σας. Όπως και οι «βλάκες με περικεφαλαία» καθηγητές τους, το ίδιο έκαναν πριν από χρόνια. Τον έκαναν βουλευτή Κορινθίας και μετά απ΄ αυτό έγινε και υφυπουργός για αρκετά χρόνια επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη. Αυτό φαντάζομαι δεν σας προκαλεί ντροπή.

Ζώντας πολλά χρόνια κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχετε ξεχάσει μάλλον πολλά από την Ελλάδα. Ζώντας στη χλιδή όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήσασταν στην Ελλάδα, είναι λογικό να σας είναι δύσκολο να ενδιαφέρεστε για «ένα μάτσο αρχαίες πέτρες» όπως τις λέτε. Φυσικό είναι, δεν σας παρεξηγούμε. Και ξαφνικά έρχεστε με ένα κατάπτυστο κείμενο και αφού θυμάστε μια εκδρομή σας με το σχολείο στο ίδιο μουσείο στο Λονδίνο λέτε: «Είχα εκνευριστεί πολύ από το θέαμα των ένα, δύο χαζών καθηγητών και συμμαθητών που θρηνούσαν τα Ελγίνεια με μια περίλυπη έκφραση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους», «Δεν ξέρω τι θα έκανα αν εκείνη την ημέρα με είχαν βάλει να ανοίξω τη γαλανόλευκη μες το μουσείο. Μπορεί και να είχα πεθάνει από την ντροπή μου», «Δεν ξέρω όμως και τι να σκεφτώ για τους καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου που έπεισαν τους μαθητές τους ότι μια τέτοια πράξη αποτελεί κάτι αξιέπαινο και πάνω από όλα λογικό. Δεν ξέρω και πως να τους χαρακτηρίσω ακριβώς, αλλά τείνω προς το βλάκες με περικεφαλαία». Επίσης λέτε ότι: «Μου είναι δύσκολο να αποδεχτώ ότι εν μέσω της όλης καταπίεσης και της Χρυσής Αυγής που χαρακτηρίζει την Ελλάδα σήμερα, δύο εκπαιδευτικοί (δύο άνθρωποι δηλαδή που η πολιτεία τους έχει εμπιστευτεί ένα σωρό εύπλαστων εγκεφάλων και προσωπικοτήτων) δεν βρήκαν τίποτα καλύτερο να κάνουν στο Λονδίνο με τους μαθητές τους από το να διαφημίσουν την εθνική μας βλαχιά», «Η σουρεαλιστική εικόνα πέντε κουτσούβελων κι ενός μεσήλικα με τις ελληνική σημαία αγκαλιά μες τη μέση ενός ξένου μουσείου σε κάποια άλλη εποχή θα μπορούσε να είναι αστεία», «Άλλωστε η όλη ιστορία με την επιστροφή των μαρμάρων είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν ξέρω και που την θυμήθηκαν. Λες και δεν έχουμε αρκετά αρχαία, και σ' αυτά τα μάρμαρα είναι που βασίζεται το μέλλον του ελληνικού τουρισμού», «Ήλπιζα πως πλέον κοιτούσαμε μπροστά, στο τι κάνουμε τώρα. Αλλά τελικά το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να χαϊδέψουμε τον πληγωμένο μας εγωισμό: Ξαφνικά, μία ολόκληρη χώρα ανακουφίζεται με το ευχαριστώ ενός χωριού της Ισπανίας στο Youtube και μια βλακεία στο Βρετανικό μουσείο μετατρέπεται σε πράξη συμβολική και συγκινητική»...

Εγώ δεν θα πω ποιος ή ποια είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εγώ δεν θα χαρακτηρίσω «βλάκες με περικεφαλαία» τους καθηγητές, ή τους μαθητές που διαφήμισαν την «εθνική μας βλαχιά», όπως λέτε. Θα σας θυμίσω όμως, γιατί αυτό μάλλον σας ξέφυγε, ότι η Μελίνα Μερκούρη που πάλεψε επί δεκαετίες για τα μάρμαρα αυτά, (ναι, για ένα μάτσο αρχαίες πέτρες), είχε πει ότι «αν επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, εγώ θα ξαναγεννηθώ!». Θα μου πείτε, Βλάχα ήταν κι η Μερκούρη, τι θα έλεγε… Εμείς λοιπόν δεσποινίς Ηλέκτρα Θεόδωρου Κοτσώνη, προτιμούμε να είμαστε και να παραμείνουμε ΒΛΑΧΟΙ με περικεφαλαία σε τέτοια θέματα. Εμείς δεν ντρεπόμαστε που κρατάμε την Ελληνική σημαία σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Δεν ντρεπόμαστε που όλες οι τέχνες, τα γράμματα και ο Πολιτισμός ξεκίνησαν από αυτή τη χώρα. Αυτό το ομολογούν άλλωστε χιλιάδες ξένοι διανοούμενοι ανά τον κόσμο…. Για το μόνο που ντρεπόμαστε εμείς πια, είναι για τα μεγάλα λάθη που κάναμε τα τελευταία χρόνια και για τους πολιτικούς που εκλέξαμε για να μας εκπροσωπούν! Αυτούς που μας κατάντησαν σε αυτό το χάλι, από τη δεκαετία του ΄90 και του 2000! ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ δεσποινίς Κοτσώνη! Αυτοί έφτασαν την Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα κι αυτοί έφτασαν κάποιους Έλληνες στο σημείο να φέρουν τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή και να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά της.

Καμία «βλακεία» λοιπόν δεν έγινε στο Βρετανικό Μουσείο… Έγινε μια πράξη που τιμά την Ελλάδα και την Κορινθία ολόκληρη. Εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που συνεχίζουν να ζουν στη χλιδή που τους χάρισε η χρυσή εποχή των πολιτικών σε αυτή τη χώρα. Με τα λουκούλλεια τραπεζώματα στα προάστια των Αθηνών, τα πολυτελή αυτοκίνητα με τους σοφέρ, τα ταξίδια στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αυστραλία και σε κάθε μέρος του κόσμου. Γι΄ αυτούς που δεν γνωρίζουν ή έχουν ξεχάσει το χωριό από το οποίο κατάγονται κι έχουν απεμπολήσει την εθνική τους ταυτότητα. Όπως κάποιοι πολιτικοί που το μόνο που έκαναν τόσα χρόνια είναι να ξεζουμίζουν τη χώρα και τον πλούτο της, να πλουτίζουν οι ίδιοι και να περνούν σαν άρχοντες, τη στιγμή που ο χαζός λαός έκανε τη μεγαλύτερη βλακεία -και όχι σαν συμβολική πράξη, αλλά ουσιαστική- που έκανε ποτέ: ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ!

Επειδή διαπιστώνω ότι δεν έχετε ή δεν θέλετε να έχετε καμία επαφή με την πατρίδα σας, ή την πόλη και τον τόπο καταγωγής σας με όσα –κατ΄ εμέ απαράδεκτα- λέτε, σας δίνω μια συμβουλή, σαν λίγο μεγαλύτερος και σαν ένας από τους βλάκες που ψήφισαν τέτοιους πολιτικούς όπως προανέφερα: Καθίστε εκεί που είστε, μείνετε και ζήστε την υπόλοιπη ζωή σας κοντά στα ανάκτορα έτσι όπως έχετε μάθει και μην έρθετε ποτέ στη χώρα για την οποία ντρέπεστε όπως κατάλαβα! Αυτή η χώρα είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο». Αν δεν την ζήσει κανείς «από τα κάτω», αλλά γεννηθεί και ζήσει όλη τη ζωή του πλουσιοπάροχα και άνετα, δεν μπορεί να την καταλάβει. Αυτή η χώρα αναγεννιέται κάθε φορά μέσα από τις στάχτες της και πάντα θα είναι πρωτοπόρα σε όλα τα επίπεδα. Γιατί το Ελληνικό μεγαλείο και η Ελληνική ψυχή είναι μοναδική. Αν δεν τα κατέχει λοιπόν κάποιος, ας μην τα αγγίζει. Άλλωστε δεν του αξίζει κιόλας...
Με συγχωρείτε για το αυστηρό ύφος μου, αλλά εγώ είμαι Έλληνας και Κορίνθιος… Καλή διαμονή στο πολυτελές και χλιδάτο Λονδίνο σας…

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 21, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια απάντηση στην Ηλέκτρα Θεόδωρου Κοτσώνη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator