ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ …ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

0


Γράφει ο Γιάννης Τ.

Τέσσερις παράγοντες οδηγησαν τη χώρα εδω που είναι με την ανοχή μας:

1ος Παράγοντας ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.
Ολα αυτά τα χρόνια συγκυβερνούσαν με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Θυμηθείτε τους συνδικαλιστές πρώτα Κομματικά Στελέχη—μετά Βουλευτές—μετά Υπουργοί π.χ. Πιπεργιάς ΔΕΗ, Κουτσούκος ΑΔΕΔΥ, Μαυρικος, Πρωτοπαπας, Θεωνας, Μανωλης, Κανελλοπουλος, ΓΣΕΕ, Κουσελάς ΟΤΟΕ, Τσουκαλάς ΟΤΕ και πολλοι αλλοι. Η μεγαλύτερη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έγινε επι των ημερών τους καθώς γνωρίζουν να χειρίζονται τους εργαζόμενους.

2ος Παράγοντας ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ –ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ–ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
Οι εργολάβοι που αναλάμβαναν εργα απο το δημοσιο, ως συνηθως οι ιδιοι, ΔΕΙΤΕ τις κατασκευαστικές και τα έργα που εχουν πάρει ως σήμερα ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ και αλλες οδήγησαν τον πλούτο σε ορισμένους οι οποιοι στη συνεχεια αγόρασαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ποδοσφαιρικες ομάδες και απόκτησαν εξουσία. Δεν ελέχγανε την εξουσία αλλά τους πολιτικούς με παρεμβάσεις, στηρίξεις πολιτικών να βγουν βουλευτές και τα παιδιά τους ή οι δημοσιογράφοι τους έγιναν και αυτοί πολιτικοί.

3ος Παράγοντας ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ–ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
Οι αγαπημένες μας τράπεζες που ανήκαν κάποιες σε μεγαλοοικογένειες π.χ. Λατσης ή αλλες ενεργειακες επιχειρησεις χρηματοδοτουντο απο αυτές με δάνεια αλλα επισης και τα πολιτικά κόμματα καθώς και τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ανήκαν σε αυτούς πχ. Ομιλος Βαρδινογιαννη. Τα χρέη περάσαν σε εμάς γιατι τα δάνεια πανε στις τράπεζες αλλά επιβαρυνουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ που το πληρώνουμε εμείς.

4ος Παράγοντας ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
Μέσω του ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν απο το 1974 και μετά. Αυτό έγινε με αναξιοκρατία και διορισμούς απο το παράθυρο ώστε μόνο τα εκάστοτε κομματικά στελέχη να προωθούνται σε θέσεις ευθύνης προκειμένου να μην υπάρχουν αντιστάσεις και για τη λήψη αποφάσεων. Ησυνωμοσία της σιωπής και γιαυτό δεν υπάρχει ισχυρή δημόσια διοίκηση να αντιταχθεί στους πολιτικούς. Επίσης οι πολιτικοί δεν έχουν ευθύνες. Απο υπηρέτες έγιναν άρχοντες και ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ και υστερα τους εφταιγε η Βασιλευομένη Δημοκρατία. Τουλάχιστον τότε είχαμε μόνον ΕΝΑ.

5ος Παράγοντας ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ,
Ναι νομίσατε οτι τη γλυτώσατε. Εμ.. έχουμε ευθυνη ολοι μας λογω έλλειψης αντίστασης με σκοπό να ικανοποιηθούν ολες οι απαιτήσεις μας, δεν σκεφτόμαστε να παράγουμε, καταναλώναμε, αδιαφορούσαμε για τους γύρω μας, είχαμε μπεί σε ανταγωνισμό και καταναλωτικό δηθεν. Επειδιξίες του ψευτικου πλούτου μας απο δανεικά και αγύριστα. Χωρίς ηθικούς φραγμούς σαν τον άσωτο υιο μακρια απο το Θεό, τις ηθικές αξίες και παραδόσεις μας η πλειοψηφία μας.

Η ΛΥΣΗ;
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. ΘΑ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ -ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ–ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ—ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΗΘΙΚΟΤΗΤΑ-ΘΕΟΣΕΒΕΙΑ-ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 22, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ …ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator