ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ !!! - Μια ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου Κιάτου που θα μπορούσε να υπογράφει η Τρόικα

0


Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου απευθύνει έκκληση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τους συνδικαλιστές αγρότες για να μη διαταραχθεί η ηρεμία στην αγορά και η ομαλή διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων στις Εθνικές Οδούς.

Οι σημερινές οικονομικές συνθήκες στη χώρα είναι ούτως ή άλλως καταστροφικές για τη μικρομεσαία Ελληνική επιχείρηση, που κάνει τιτάνιο αγώνα να κρατηθεί ζωντανή. Τα λουκέτα καθημερινά πολλαπλασιάζονται και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της ανεργίας.

Η αγροτική παραγωγή, μαζί με τον τουρισμό και το εμπόριο είναι από τις ελάχιστες οικονομικές διαδικασίες που συνεχίζουν να παράγουν προστιθέμενη αξία στη χώρα μας. Είναι απολύτως απαραίτητη η στήριξή της. Στήριξη που πρέπει να βασιστεί στον εκσυγχρονισμό της καλλιεργητικής διαδικασίας, στον περιορισμό του κόστους παραγωγής, στην εξωστρέφεια, στην εξασφάλιση της πληρωμής του προϊόντος και άλλα θεμελιώδη ζητήματα, που θέτει ο αγροτικός κόσμος.

Οι Έμποροι του Κιάτου πάντα πορεύτηκαν άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον αγροτικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής. Εξάλλου το Κιάτο ως εμπορικό κέντρο της Κεντροδυτικής Κορινθίας, λειτουργεί για να καλύπτει τις ανάγκες για αγαθά και υπηρεσίες πρωτίστως του αγροτικού πληθυσμού και ταυτόχρονα στηρίζεται σε αυτόν.

Θεωρούμε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει ο γόνιμος διάλογος μεταξύ Υπουργείου και αγροτών, με κατανόηση των υφισταμένων συνθηκών και χωρίς αυταρχισμούς και αιφνιδιαστικές ενέργειες από πλευράς του Υπουργείου. Ο διάλογος και μόνο αυτός μπορεί να λύσει τα προβλήματα και να οδηγήσει την Εθνική Οικονομία και καθένα κλάδο της στην έξοδο από το τέλμα και στο δρόμο προς την ανάπτυξη. Η ανάγκη για διατήρηση των αγροτών στα χωράφια τους και των οικογενειών τους στην περιφέρεια της Ελλάδας είναι κρίσιμη και κεφαλαιώδους σημασίας, η οποία ξεπερνάει τα στενά περιθώρια της οικονομικής κρίσης του σήμερα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου ζητά από τους αγρότες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και θέληση για διάλογο. Παράλληλα τους καλεί να κατανοήσουν ότι το αδιαμφισβήτητο δίκαιο του ενός δεν μπορεί να αποτελεί την καταστροφή του άλλου. Η μετριοπάθεια με ταυτόχρονη σθεναρή υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων, χωρίς κινήσεις τύπου κλεισίματος των Εθνικών Οδών, που είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνία, θα φέρουν σίγουρα πιο θετικά αποτελέσματα από μια σκληρή στάση, που αδιαφορεί για το κοινωνικό αίσθημα και διατρέχεται από το σύνδρομο της «συνδικαλιστικής γυμναστικής», που αποτελεί πλέον απαξιωμένη διαδικασία.

Εκ του Συλλόγου
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 14, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ !!! - Μια ανακοίνωση του Εμπορικού συλλόγου Κιάτου που θα μπορούσε να υπογράφει η Τρόικα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator