Εικόνες-σοκ από την Ελλάδα του 2013 - Μάχη για μια τσάντα πορτοκάλια !!! (video)

0


Στην Ελλάδα του 2013, εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι συνωστίζονται στην υπαίθρια αγορά που στήθηκε στην πλατεία Αγάλματος, στο Κορωπί για να εξασφαλίσουν μια σακούλα γεμάτη τρόφιμα.

Η πρωτοβουλία ήταν των παραγωγών λαϊκών αγορών και μέσα σε λίγες ώρες 80 τόνοι με λαχανικά, όσπρια και ψάρια έγιναν ανάρπαστοι. Χέρια απλωμένα, όπως πριν από μερικές εβδομάδες έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Εικόνες που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και συγκλονίζουν. «Όχι μόνο σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, αλλά δεν έχεις από που να πιαστείς» ήταν τα λόγια ενός άνεργου και τη σκέψη του μονοπωλούν οι ημέρες που ήταν στέλεχος επιχείρησης πριν η κρίση χτυπήσει την πόρτα της οικογένειάς του. 

Στο άκουσμα της δωρεάν διάθεσης τροφίμων, η ντροπή περνάει σε δεύτερη μοίρα. Πρώτο μέλημα είναι η επιβίωση για κάποιους. Για άλλους, το συμπλήρωμα σε αυτά που δεν περισσεύουν. Ο πάγκος του ψαρά άδειασε μέσα σε μία ώρα πριν ακόμα ο πάγος λιώσει.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 24, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εικόνες-σοκ από την Ελλάδα του 2013 - Μάχη για μια τσάντα πορτοκάλια !!! (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator