"Μύλος" με το usb της λίστας Λαγκάρντ - Ι.Διώτης: "Το αντέγραψα και διέγραψα το αρχικό"!

0



"Μύλος" στην υπόθεση νόθευσης της λίστας Λαγκάρντ με τον πρώην επικεφαλή του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη να υποστηρίζει στο απολογητικό υπόμνημά του ότι μια συνεργάτιδά του αντέγραψε το στικάκι και εν συνεχεία ... διέγραψε αυτό που του είχε δώσει ο Γ.Παπακωνσταντίνου!

Άρα στοιχεία για τον Γ.Παπακωνσταντίνου δεν μπορούν να υπάρξουν με ανάλυση του usb, αφού το αρχικό στικάκι - ή για την ακρίβεια αυτό που έδωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου στον Γ.Διώτη - έχει σβηστεί!

Ο πρώην εισαγγελέας (μην ξεχνάμε ότι είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε σημαντικά στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβη) Γ. Διώτης, που κλήθηκε ως ύποπτος και για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, πλην αυτών της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος για τα οποία έχει ήδη καταθέσει, υποστηρίζει ότι ανέθεσε σε συνεργάτιδά του δικηγόρο να αντιγράψει το στικάκι που του παρέδωσε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά του ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει: "(...) Επειδή ωστόσο οι γνώσεις μου σχετικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν είναι ιδιαιτέρως καλές, δεν ήθελα να διακινδυνεύσω κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό μου κατά την επισκόπηση του περιεχομένου του εν λόγω USB. Ενόψει τούτου κάλεσα την δικηγόρο κυρία Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις τότε είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτις μου να με βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι αντίγραφο".

Ο κ. Διώτης φέρεται να τονίζει, επίσης, ότι μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης έβαλε σε φάκελο το στικάκι και ζήτησε από τη συνεργάτιδά του να τον ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του "στην οποία προέβην αμέσως διότι δεν ήθελα πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε". «Εχω διασυρθεί ως πλαστογράφος και ψεύτης, δεν είμαι ούτε το ένα, ούτε το άλλο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Για την ημερομηνία της αντιγραφής 8-7-2011 αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του:

1.Ζητά να διερευνηθεί κατά πόσο το περιεχόμενο του εν λόγω usb  έχει υποστεί αλλοιώσεις και μεταβολές και ποιες μπορεί να είναι αυτές και
2. Ζητά να γίνει τεχνολογική απεικόνιση των μεταδεδομένων (metadata) όλων των στοιχείων που περιέχονται στο usb όπως επίσης και αυτού καθαυτού του υλικού φορέα αποθήκευσής του.

Η συνεργάτιδα την οποία επικαλείται ο κ. Διώτης θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να καταθέσει ενώπιον των Οικονομικών Εισαγγελέων.

Όλα αυτά αναφέρονται στο υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα, στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ επικαλέστηκε ασθένεια και δεν εμφανίστηκε ενώπον των κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη που ερευνούν το θέμα της αλλοίωσης της λίστας.

Η κατάθεση του κ. Διώτη (και μάλιστα με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης (και) του αδικήματος της νόθευσης εγγράφου) θεωρείται κομβικής σημασίας για την περαιτέρω πορεία της εισαγγελικής έρευνας και έρχεται μια ημέρα μετά το «άδειασμα» του πρώην υπουργού Οικονομικών από τον Γιάννη Καπελέρη, επίσης πρώην προϊστάμενο του ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, ο κ. Διώτης που καταθέτοντας τον περασμένο Οκτώβριο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, είχε αναφέρει πως παρέλαβε άτυπα τη λίστα Λαγκάρντ σε usb στικ από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου λίγο πριν εκείνος  αποχωρήσει από το υπουργείο, υποστηρίζει πως έχει πει την αλήθεια, τότε, για την υπόθεση και πως σε καμία περίπτωση δεν είναι το πρόσωπο εκείνο που αλλοίωσε το ηλεκτρονικό αρχείο, αφαιρώντας τα ονόματα των συγγενών του πρώην υπουργού.

Στην επιτροπή της Βουλής, ο κ. Διώτης είχε αναφέρει πως αφού παρέλαβε άτυπα τη λίστα από τον κ. Παπακωνσταντίνου την παρέδωσε στην συνέχεια στον Ευάγγελο Βενιζέλο χωρίς να ελέγξει το αρχείο και χωρίς να κρατήσει αντίγραφο. Αλλά δεν είχε πεί τίποτα για την διακραφή του αρχικού usb!

Στην δικογραφία, ωστόσο, που έχουν σχηματίσει οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης φέρεται να υπάρχει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το usb στικ που έχουν στα χέρια τους οι δυο εισαγγελείς «γεννήθηκε» στις 8 Ιουλίου του 2011, ημερομηνία κατά την οποία το αρχείο βρίσκονταν στα χέρια του κ. Διώτη είχε φύγει από τον Γ. Παπακωνσταντίνου και δεν είχε φτάσει ακόμη στον κ. Βενιζέλο.

Με την απάντηση που αναφέρεται στο υπόμνημα, δικαιολογεί την ημερομηνία και ρίχει το βάρος στον Ε.Βενιζέλο, αφού σίγουρα "βοηθάι" τον Γ.Παπακωνσταντίνου. Όχι απλώς δεν υπάρχει το αρχικό usb (το "έχασε" ο Γ.Παπακωνσταντίνου), αλλά δεν υπάρχει ούτε το αντίγραφό του! Αυτό που έχουν οι εισαγγελείς είναι το το αντίγραφο του αντιγράφου!

Και ενώ οι εξηγήσεις που θα δώσει δια γραπτού υπομνήματος (το πιθανότερο) ο κ. Διώτης θεωρούνται κρίσιμης σημασίας, τέθηκε αυτοβούλως στη διάθεση των εισαγγελέων ο έτερος μετακλητός υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών ο όποιος ασχολούνταν με θέματα  πληροφορικής στο υπουργείο όταν το «χαρτοφυλάκιο» του κατείχε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, διαμένει μόνιμα στη Γερμανία, και είναι εκείνος που άλλη συνεργάτης του πρώην υπουργού είχε υποδείξει στους οικονομικούς εισαγγελείς ώστε εκείνοι να του πάρουν κατάθεση μήπως και γνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταγράφηκε και αλλοιώθηκε  το αρχείο της λίστας. Κατά πληροφορίες, ο  λόγω πρώην συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές ότι μπορεί να καταθέσει για την υπόθεση όταν εκείνοι του το ζητήσουν στο ελληνικό προξενείο στη Γερμανία, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 16, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Μύλος" με το usb της λίστας Λαγκάρντ - Ι.Διώτης: "Το αντέγραψα και διέγραψα το αρχικό"!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator