Ο Roger Waters στο ΟΑΚΑ στις 31 Ιουλίου

0


Θα επιστρέψει φέτος στην Ελλάδα με το δημοφιλέστερο και κατά πολλούς καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών, το «Τhe Wall» στις 31 Ιουλίου 2013 στο ΟΑΚΑ ο Roger Waters, ιδρυτικό μέλος των θρυλικών «Pink Floyd».

Η συναυλία στο ΟΑΚΑ, θα αποτελέσει μέρος της περιοδείας του δημοφιλούς καλλιτέχνη, σε 25 από τα πιο μεγαλοπρεπή στάδια όπως το Γουέμπλει, το Stade de France και το Amsterdam Arena μεταξύ άλλων, ενώ η τελευταία συναυλία του Roger Waters στο ΟΑΚΑ το 2011, όπου είχε παρουσιάσει πάλι το«The Wall», σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Το «The Wall» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες περιοδείες στην ιστορία της ροκ μουσικής με 192 παραστάσεις και 3.3 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και κυκλοφόρησε πριν από 33 χρόνια, το Νοέμβριο του 1979, ενώ συνδέθηκε και με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Το άλμπουμ είναι ουσιαστικά μια ροκ όπερα που διερευνά την εγκατάλειψη και την απομόνωση, η οποία συμβολίζεται από έναν μεταφορικό «τοίχο». Κεντρικός χαρακτήρας είναι ο Pink, τον οποίο «κατασκεύασε» ο Waters «καθ’ εικόνα και ομοίωση του».Το 2010, ο Waters άλλαξε την εμφάνιση και το συναίσθημα του έργου έτσι ώστε να εναρμονίζεται με τη σημερινή εποχή, χωρίς όμως να χάνει την αυθεντικότητα του. Η προσπάθεια του αυτή, επιβραβεύτηκε με πάρα πολλές sold out εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι 9 συνεχόμενες εμφανίσεις στο στάδιο River Plate του Μπουένος Αίρες στην Αργεντινή.

Ο Roger Waters δηλώνει:

«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που επιστρέφουμε με το «The Wall» στην Ευρώπη. Έχω επανασχεδιάσει το σόου ειδικά για μεγάλους συναυλιακούς χώρους. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ καλό. Ακόμη πιο εντυπωσιακό, συγκινητικό και δραματικό από ποτέ. Η συγκεκριμένη παραγωγή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί 40 χρόνια πριν. Δε θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ικανοποιητικά την συναισθηματική, μουσική και θεατρική απόδοση του έργου. Με τη βοήθεια όμως της σύγχρονης τεχνολογίας αυτό είναι πλέον εφικτό.»

Η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ τα σημεία όπου μπορεί να τα προμηθευτεί το κοινό είναι για την Αθήνα, το Tickethouse (Πανεπιστημίου 42, τηλ.: 210 3608 366) και για τη Θεσσαλονίκη, το Musicland (Μητροπόλεως 102, τηλ.: 2310 264 880).
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 10, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Roger Waters στο ΟΑΚΑ στις 31 Ιουλίου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator