«Από τα χέρια του Αντρίκου πέρασαν κεφάλαια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου»

0


«Χοντραίνουν» την κόντρα τους με τους αρμόδιους οι χιλιάδες ιδιώτες επενδυτές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Με εξώδικη διαμαρτυρία-επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος και το διοικητικό συμβούλιο του Ταμιευτηρίου, η Ενωση Μετόχων και Φίλων του Τ.Τ. ζητεί την άμεση διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για να διαπιστωθούν οι λόγοι της απαξίωσης του ιδρύματος και οι ζημίες εκατομμυρίων εις βάρος των περίπου 72.000 ιδιωτών μετόχων.

Στην αναφορά της Ενωσης τίθενται ερωτήματα για το ποιος και με ποια διαδικασία αποφάσιζε την αγορά ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου. Ζητείται επίσης να διερευνηθεί με ποια διαδικασία και με εντολή ποίου «έκλεισαν» οι θέσεις και πουλήθηκαν τα CDS. Θυμίζεται μάλιστα πως υπήρξε διαβεβαίωση και προτροπή τού -τότε- υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου προς τη διοίκηση του Ταμιευτηρίου για αποδοχή του «κουρέματος» του PSI εκ μέρους της διοίκησης και ότι ο μέτοχος θα αναλάβει μετά τις ευθύνες του. Ευθύνες που σήμερα αποποιείται.

Ομως με την ενέργεια της Ενωσης αναδεικνύονται υποθέσεις «περίεργων» δανειοδοτήσεων και χορηγιών με ενδεικτικότερη την περίπτωση της «Πράσινης Ανάπτυξης». Υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι όλη η επένδυση του Ταμιευτηρίου στην Post Green Bank δεν ήταν για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιδρύματος. Στην εν λόγω δραστηριότητα συνεταίρος της τράπεζας ήταν η εταιρεία C&C του Κυρ. Γριβέα, που οργάνωνε τα πολυδάπανα συνέδρια στα οποία συμμετείχε ο αδελφός τού -πρώην- πρωθυπουργού, Ανδρέας Παπανδρέου. Ζητείται, επίσης, η διερεύνηση της χορήγησης σημαντικού ποσού (ως ομολογιακό δάνειο) σε εταιρείες συμφερόντων Γριβέα. Γίνεται σαφής αναφορά στη συμμετοχή του Ανδρέα Παπανδρέου στο στρατηγικό σχεδιασμό διεθνών επενδυτικών σχημάτων, μέσω των οποίων φέρεται να πέρασαν κεφάλαια (χορηγιών, δανείων, επενδύσεων) από το ίδρυμα. 
enet.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 23, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Από τα χέρια του Αντρίκου πέρασαν κεφάλαια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator