Επιστολή ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ» κ. Καζά

0


κ. Πρόεδρε, 

Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε καταρχήν να σας ευχηθούμε καλή χρονιά και να σας συγχαρούμε για τη θέση ευθύνης που σας έχει ανατεθεί, για την οποία ευχόμαστε επιτυχία στο έργο σας. 

Θέλουμε με την παρούσα να σας ενημερώσουμε για δέσμευση της προηγούμενης διοίκησης (κ. Ι. Στράτου) που δόθηκε στις 30 Μαΐου 2005 στο εργοστάσιο κατά τη διαβούλευση που οργάνωσε με τους Δημάρχους του Κορινθιακού Κόλπου και εμού ως Προέδρου του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ για την απορρόφηση της Κόκκινης Λάσπης από τον κόλπο των Αντικύρων μετά το τέλος της απόθεσής της στον κόλπο. 

Να υπενθυμίσουμε κ. Πρόεδρε δύο μόνο στοιχεία από τη μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ένα ότι το βάθος είναι μικρό (110 μ.) και είναι εύκολη η απορρόφηση. Το δεύτερο ότι αν δεν απορροφηθεί, θα «προμηθεύει» τον Κορινθιακό Κόλπο για δεκαετίες ! 

Τούτο σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή του οικοσυστήματος που βέβαια κανείς δεν εύχεται. 

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι, στις συντονισμένες από τους φορείς του Κορινθιακού Κόλπου προσπάθειες για τη βιωσιμότητά του, εξασφαλίστηκε από το ΕΣΠΑ ποσό 170.000.000 € για αναβάθμιση των βιολογικών σταθμών του κόλπου. 

Πιστεύουμε κ. Πρόεδρε ότι είναι η ώρα που πρέπει να προχωρήσετε στην απορρόφηση της Κόκκινης Λάσπης, γράφοντας τη δική σας ιστορία για την αξιοβίωτη ανάπτυξη του μεγαλύτερου συγκριτικού πλεονεκτήματος των έξη Νομών και των τεσσάρων Περιφερειών. 

Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι η μοναδική περιοχή στον κόσμο που διαθέτει και τα 7 συγκριτικά πλεονεκτήματα (και μάλιστα σε υπέρτατο βαθμό) που αναφέρονται σε σχετική έκθεση του ΟΟΣΑ για μια βιώσιμη ανάπτυξη. 

Θα είμαστε ευτυχείς να πληροφορηθούμε ότι ξεκινάτε αυτή την προσπάθεια της απορρόφησης της Κόκκινης Λάσπης από το βυθό του κόλπου των Αντικύρων, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση του Οικοσυστήματος. 

κ. Πρόεδρε, 
Θα επιθυμούσαμε μια συνάντηση μαζί σας, όταν εσείς βρείτε χρόνο για μια εποικοδομητική συζήτηση. 

Με τιμή 
Βασίλης Κελλάρης 
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ 
Γεν. Γραμματέας «ΑΛΚΥΩΝΗΣ» Τηλ. 6977668776
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 11, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επιστολή ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕ» κ. Καζά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator