Έφαγα κάτι χαλασμένο και με έπιασε εξορθολογισμός

0


Οι λεξιπλασίες και οι χρήσεις λέξεων-υποκατάστατο είναι κοινό χαρακτηριστικό των πολιτικών απατεώνων.
Από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, που υπήρξε ο πρύτανης και ρέκορντμαν της πολιτικής απάτης, μέχρι και σήμερα, η χρήση του επικοινωνιακού αυτού τρυκ αποτελεί σταθερή επιλογή για όλο τον συρφετό των φαιδρών που έχουν κυβερνήσει τη χώρα.
Το ξεπούλημα “εξυγίανση”, οι αρπαχτές των κολλητών “κοινωνικοποιήσεις”, οι διορισμοί κομματικών στρατών “κοινωνική πολιτική”, η αύξηση των φόρων “αναπροσαρμογή”.
Αυτά είναι μερικά παραδείγματα από την ορολογία τους. Και ο κανόνας είναι οτι όσο πιο ανίκανος είναι ο πολιτικός, τόσο περισσότερο την χρησιμοποιεί.
Το τελευταίο που ακούγεται μόνιμα είναι ο “εξορθολογισμός” των συντάξεων. Έτσι έχουν βαφτίσει το ανηλεές κόψιμο των αποδοχών των συνταξιούχων. Εξορθολογισμό.
Δεν κόβει ο Στουρνάρας. Εξορθολογίζει.
Και η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται καταιγιστικά. Τόσο που είναι σίγουρο ότι σε μερικά χρόνια από σήμερα θα λέμε: “Έφαγα κάτι χαλασμένο και με έπιασε εξορθολογισμός”

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 26, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έφαγα κάτι χαλασμένο και με έπιασε εξορθολογισμός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator