ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

0


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε ισχύ τέθηκε από το Σάββατο 12 Ιανουαρίου η αγορανομική διάταξη,  με την οποία οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν την νόμιμη απόδειξη λιανικής.
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, για θέματα αγοράς και συγκεκριμένα  για το μέτρο της άρνησης πληρωμής από τον καταναλωτή σε περίπτωση μη έκδοσης αποδείξεως, αναφέρει: εάν κάποιος επαγγελματίας δεν εκδώσει το νόμιμο παραστατικό, τότε ο καταναλωτής και πελάτης του θα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την πληρωμή και –παρ’ ότι έχει δεχθεί την υπηρεσία- να αποχωρήσει αζημίως για αυτόν.
Διευκρινίζουμε ότι, κατά την ανωτέρω πράξη, αν ο καταστηματάρχης αρνηθεί την έκδοση απόδειξης η τιμολογίου, ο καταναλωτής πρέπει να αρνηθεί την πληρωμή του και να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.
Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πάρει τα εμπoρεύματα από το κατάστημα και να φύγει χωρίς να τα πληρώσει. Αυτό συνιστά το ποινικό αδίκημα της κλοπής.
 Η ανακοίνωση αυτή, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα αναποτελεσματικό μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, κατηγορεί ουσιαστικά το σύνολο του εμπορικού κόσμου ως φοροφυγάδες
Ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο πάταξης της φοροδιαφυγής, όπως νομοθετήθηκε, είναι ανούσιο γιατί δεν μπορεί να ισχύσει για τα προϊόντα που υπάρχουν σε οργανωμένα εμπορικά καταστήματα. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα εμπορικά καταστήματα είναι νομότυπα και εκδίδουν τα προβλεπόμενα παραστατικά στους πελάτες τους. Η φοροδιαφυγή βρίσκεται κυρίως στο παρεμπόριο. Εκεί πρέπει να στοχεύσει το Υπουργείο ώστε να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα και έσοδα για το Κράτος.
          
Ενημερώνουμε ότι, τα καταστήματα μετά από την απόφαση του Υπουργείου και για την αποφυγή του διοικητικού προστίμου των 1000 ευρώ, πρέπει να αναρτήσουν την κάτωθι πινακίδα, σε εμφανές σημείο πλησίον του ταμείου της επιχείρησης.


Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ)

CONSUMER IS NOT OBLIGED TO PAY IF THE NOTICE OF PAYMENT HAS NOT BEEN RECEIVED 
(
RECEIPT-INVOICE)

ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΥΡΕΙ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ
EXITING THE SHOP WITHOUT PAYING FOR THE MERCHANDISE YOU CARRY MAY LEAD TO CHARGES FOR SHOPLIFTING

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ «Ο ΕΡΜΗΣ»


Ο Εμπορικός Σύλλογος, πάντα στο πλευρό των Μελών του, ανέλαβε την πρωτοβουλία να εκτυπώσει, να πλαστικοποιήσει και να διανείμει  την συγκεκριμένη πινακίδα στα καταστήματα των Μελών του, με δικά του έξοδα.
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΕΚ 1-25

Ο «ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΑΤΟΥ»,προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα (ΛΑΕΚ 1-25) για εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1-25 άτομα (μαζί με τα υποκαταστήματα), για τους οποίους οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έχουν καταβάλει στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά 0,45%.

Ä  Οι εργαζόμενοι θα επιδοτηθούν με 5 ευρώ για κάθε εκπαιδευτική ώρα (σύνολο 200€)
Ä  Θα τους χορηγηθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης του προγράμματος
Ä  Το κάθε πρόγραμμα είναι διάρκειας 40 ωρών
Ä  Η παρακολούθηση των προγραμμάτων είναι υποχρεωτική


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα παρακάτω δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ στο γραφείο του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΑΤΟΥ(Δ/νση :ΝΙΚΗΤΑΡΑ 19,ΚΙΑΤΟ)  τηλ. 2742026795, έως  15/2/2013

1.    ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
2.    ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: (συμπληρώνεται με τα στοιχεία και την υπογραφή του εργοδότη, και την σφραγίδα της επιχείρησης)
3.    ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ του καταρτιζόμενου
4.    Νόμιμο παραστατικό της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. για τη διασταύρωση του ΑΦΜ του καταρτιζόμενου
5.    Φωτοτυπία της σελίδας του Βιβλιαρίου Τραπέζης του καταρτιζόμενου, στην οποία να φαίνεται καθαρά η τράπεζα, ο αριθμός λογαριασμού του, ΙΒΑΝ (25 νούμερα)

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο γραφείο του  Εμπορικού Συλλόγου
( τηλ. 2742026795,  fax 2742026795, email: eskiatou@gmail.com  )
Κα Καραμάνη Ελένη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης
καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους .

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου πρόκειται να υλοποιήσει προγράμματα Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ και Γ΄ κατηγορίας εργοδοτών.
 Στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων για την Υγιεινή και Ασφάλεια του  άρθρου 13 του ν. 1568/85 και του άρθρου 6 του π.δ 17/96 υπάρχει υποχρέωση του εργοδότη να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας (Τ.Α.) και Γιατρού Εργασίας (ΓΕ) εφ’ όσον απασχολεί πάνω από 50 εργαζομένους. Ο εργοδότης που απασχολεί από 1-50 εργαζομένους υποχρεούται να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μόνο του Τεχνικού Ασφαλείας.  Διευκρινίζεται πως η ύπαρξη Τεχνικού Ασφαλείας είναι υποχρεωτική για όλες τις επιχειρήσεις (Σχετ. Ν.1568/85, Π.Δ. 17/96, Π.Δ.159/99).
Ειδικότερα, στις επιχειρήσεις ΄Β και ΄Γ κατηγορίας μπορούν οι ίδιοι εργοδότες να ασκούν τις υπηρεσίες του Τεχνικού Ασφαλείας (ΤΑ) εφόσον έχουν τις κατάλληλες από την Εγκύκλιο προϋποθέσεις. Η επιμόρφωση των ενδιαφερομένων γίνεται με σεμινάριο διάρκειας 35 ωρών για την΄Β κατηγορία ή 10 ωρών για την ΄Γ κατηγορία.
 Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
 Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου 27420-26795
Ώρες Επικοινωνίας: Δευτέρα-Τετάρτη  10:00-2:30
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή  10:00-2:00


Δημοσίευση: Ιανουαρίου 17, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΙΑΤΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator