ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

0Στις 15 Γενάρη 2013, το κράτος εισβάλλει στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη, σε συνέχιση προηγούμενης αστυνομικής εισβολής στις καταλήψεις Villa Amalias και Σκαραμαγκά. Μια εισβολή που εξελίχθηκε σε πραγματικό φιάσκο καθώς όπως αναμενόταν δεν βρήκαν τίποτα ενώ για να καταλάβουν το κτίριο (πριν ανακαταληφθεί από αλληλέγγυους) χρειάστηκαν πάνω από μία ώρα.
Η επίθεση αυτή σε καταλήψεις αποτελεί επίθεση σε όλα τα αυτοοργανωμένα εναλλακτικά εγχειρήματα και σκοπό έχει να κάμψει κάθε μορφή αγώνα και κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην εξαθλίωση που μας υπόσχονται.
Δυστυχώς για εκείνους η επανακατάληψη της Villa Amalias στις 09/01/2013 και η πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις με περισσότερους από 10.000 αλληλέγγυους στις 12/01/2013, είχαν αποτελέσει σημεία συσπείρωσης  και είχαν ήδη δείξει τον δρόμο.
Οι καταλήψεις πάντα αποτελούσαν χώρο ελεύθερης και ανατρεπτικής έκφρασης, χώρο αμφισβήτησης, χώρο διακίνησης ιδεών και ως τέτοιοι θα παραμείνουν.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

Υ.Γ.1 Στις "εστίες ανομίας" δηλαδή τις καταλήψεις, τα στέκια και τους αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, δημιουργική απασχόληση για παιδιά, μαθήματα αυτομόρφωσης, να δοκιμάσει την ανταλλακτική οικονομία, να παραγγείλει χωρίς μεσάζοντες, να φάει σε συλλογική κουζίνα, να δοκιμάσει ένα εναλλακτικό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο και όλα αυτά δεμένα με αξίες όπως η ισότητα, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη.

Ανοιχτή συνέλευση πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 17, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator