Τσίπρας: "Ο Σόιμπλε θα σηκωθεί και θα περπατήσει ...με έναν νόμο" !!!

0



Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει την Δευτέρα στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Deutsche Welle», αναφερόμενος στη συνάντηση επισημαίνει ότι θα προσπαθήσει να τον πείσει πως χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής

«Δεν συνηθίζω να συναντώ μόνο ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ. Και δεύτερον, έχω πάντοτε την ελπίδα όταν συνομιλώ με ανθρώπους ότι μπορώ να τους πείσω να αλλάξουν γνώμη», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι είναι επιβεβλημένη η ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας και στην κυβέρνηση της Γερμανίας, κυρίως επειδή "μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα" και επαναλαμβάνει στη συνέντευξη ότι εκείνο που δεν μπορεί να παραβλεφθεί είναι το γεγονός ότι τα μνημονιακά μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, έχουν αποτύχει. Συνεπώς αναφέρει θα πρέπει "να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε κάτι, δηλαδή, ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες και ότι χρειάζεται να αναθεωρηθεί αυτό το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, ότι τα μνημονιακά μέτρα που εφαρμόζονται εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, έχουν αποτύχει, ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες και χρειάζεται να αναθεωρηθεί αυτό το πρόγραμμα.

«Χρειάζεται να δούμε όλοι τρόπους μέσα από τους οποίους και οι δύο πλευρές, θα καταφέρουν να πετύχουν, διότι η αποτυχία του προγράμματος στην Ελλάδα και η οικονομική κατάρρευση δεν θα είναι προς όφελος της Γερμανίας και του γερμανικού λαού», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσίπρας, δηλώνει διατεθειμένος να συναντήσει τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ: «Η καγκελάριος συναντάται μονάχα με ομότιμούς της. Θέλαμε να αποκτήσουμε μια επαφή, μια επικοινωνία φυσιολογική για να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν δύο αντίπαλα στρατόπεδα που δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. Από εκεί και πέρα εάν στο μέλλον υπάρξει αυτή η δυνατότητα, εγώ δεν θα έχω καμία αντίρρηση» αναφέρει.

Ο κ. Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ομιλία του, στις εργασίες της Συνόδου της Εκτελεστικής Επιτροπής, του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το εφαρμοζόμενο σχέδιο της λιτότητας και των μνημονίων.

«Από την κρίση δεν βγαίνεις με περικοπές και σκληρή λιτότητα. Από την κρίση βγαίνεις με δίκαιη ανάπτυξη, αναδιανομή και ενίσχυση της απασχόλησης. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε από το Βερολίνο», σημείωσε ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάπτυξη του νεοναζισμού και την ανάπτυξη ακραίων ιδεολογιών στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

«Φτιάχνουμε ασπίδα προστασίας των λαών και ταυτόχρονα διεύρυνσης της δημοκρατίας. Η απάντηση στην κρίση είναι ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και δημοκρατία», κατέληξε.

Παράλογη και αποτυχημένη χαρακτήρισε την συνταγή των μνημονίων ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, ενώ επισήμανε ότι η διαγραφή σημαντικού μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους είναι όχι μόνο αναπόφευκτη αλλά και αναντικατάστατη προσπάθεια για να βγει η χώρα από την ύφεση και να πυροδοτηθεί η οικονομική ανάκαμψη.

Οι Γερμανοί πολίτες, όπως είπε, πρέπει να ακούσουν την αλήθεια ότι τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων πήγαν στις τσέπες τραπεζιτών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας. Ο πραγματικός στόχος της στρατηγικής της τρόικας είναι και ο πραγματικός ρόλος της τρικομαμματικής κυβέρνησης Σαμαρά, όπου αποκαλύπτεται κάθε μέρα ότι η ύφεση δεν είναι ατύχημα αλλά στόχος του προγράμματος της εσωτερικής υποτίμησης.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 14, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσίπρας: "Ο Σόιμπλε θα σηκωθεί και θα περπατήσει ...με έναν νόμο" !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator