Χριστούγεννα για τους κερδοσκόπους... Δοκιμασία για το λαό!

0


Οι καταναλωτές πρέπει να προστατέψουν την τσέπη τους, διότι κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται από ό,τι φαί­νεται, να αναλάβει το ρόλο του προστάτη. Στο έλεος του Μεγαλοδύναμου, ειδικά αυ­τές τις ημέρες οι καταναλω­τές, καθώς δεν μπορεί να πε­ριμένουν τίποτα από την Πολιτεία και τους ελεγκτι­κούς μηχανισμούς. Οι μεσά­ζοντες και οι κερδοσκόποι συνεχίζουν ανενόχλητοι να οργιάζουν σε βάρος και του παραγωγού και των κατανα­λωτών. Εδώ που φτάσαμε, ισχύει όσο ποτέ άλλοτε το γνωστό «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Τώρα πλέον όσο ποτέ, χρειάζεται και η ενερ­γοποίηση των καταναλωτών. Δηλαδή να μην βιάζο­νται να αγοράζουν τα απα­ραίτητα για τα γιορτινά τρα­πέζια από νωρίς. Είναι γνω­στό, χρόνια τώρα, ότι όσο πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όσο οι γαλο­πούλες και τα αρνιά μένουν στο τσιγκέλι κι όσο τα οπω­ροκηπευτικά μένουν στον πάγκο, τόσο οι τιμές θα πέ­φτουν, αν και από τα δυσθεώρητα ύψη στα οποία βρέθη­καν, όσο και να πέσουν πάλι υψηλές θα είναι. 

Κάποτε στην Ελλάδα και οι καταναλωτές πρέπει να δείξουν χαρακτήρα ισχυρό, αλλά και καταναλω­τική συνείδηση. Όχι μόνο οι μεσάζοντες να εκβιάζουν τον παραγωγό ότι θα αγορά­σουν τις ντόπιες μεγάλες γα­λοπούλες και το καρδαμωμένο αρνί μόνο αν τους χρε­ώσει φθηνότερα τις μικρές γαλοπούλες και το αρνάκια γάλακτος. Ας αφήσουν οι καταναλωτές αυτούς που αι­σχροκερδούν να ζήσουν λίγο την αγωνία και την ανασφά­λεια... 

Αξίζει τον κόπο να πλη­ρώσουν «χρυσή» τη γαλο­πούλα που θα τους πλασά­ρουν ως ελληνική, ενώ έχει βοσκήσει στα Σκόπια, τη Βουλγαρία, την Αλβανία ή τη Ρουμανία; Αν δεν είναι σίγουροι για την ειλικρίνεια του εμπόρου, ούτε για τη γνησιότητα της μουτζουρωμένης σφραγίδας, ας κάνουν άλλες επιλογές. Ας αποφα­σίσουν να φάνε χοιρινές μπριζόλες ή εισαγόμενες γα­λοπούλες (Γαλλίας, Ιταλίας κλπ.) με πατάτες στο φούρνο, οπότε η προέλευση δεν παίζει σπουδαίο ρόλο. Όσο περισσότεροι απα­ντούν κατ' αυτό τον τρόπο, τόσο σκληρότερο μάθημα θα πάρουν εκείνοι που υποτι­μούν τη νοημοσύνη των πολιτών. 

Κάποτε εμπιστευόμα­σταν το χασάπη της γειτο­νιάς μας. Ήταν γνωστός και είχε αποδείξει πως ήταν τί­μιος —όπως έχουν παραμεί­νει και σήμερα αρκετοί— αλλά και αυτός πρέπει να επιβιώσει στις συνθήκες του αθέμιτου ανταγωνισμού με τα μεγαθήρια. Αν πάει με το σταυρό στο χέρι, αν δεν κά­νει έστω και λίγο τα στραβά μάτια, θα αναγκαστεί να το κλείσει το μαγαζί του. 

Για όλ' αυτά, ας όψονται οι πολιτικοί που κατάφεραν να πάνε τα ολι­γότερο ευνοούμενα στρώματα της ελληνικής κοινω­νίας αρκετές δεκαετίες πίσω. 

Ένα είναι σίγουρο: Κά­ποτε το χριστουγεννιάτικο και το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ήταν γλέντι, ενώ σή­μερα έχει. μετατραπεί σε δο­κιμασία!... 

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ 
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 17, 2012
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χριστούγεννα για τους κερδοσκόπους... Δοκιμασία για το λαό! "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator