Αρνήθηκε ο χουντικός Ν. Ντερτιλής να ζητήσει άδεια για την κηδεία του γιου του

0


Ο Νικόλαος Ντερτιλής ο οποίος παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού εδώ και 38 χρόνια, αρνήθηκε να υποβάλλει αίτημα για να του χορηγηθεί άδεια ώστε να παραστεί στην κηδεία του γιού του.

Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης επιδεικνύοντας ανθρωπιστικό πνεύμα επικοινώνησε σύμφωνα με πληροφορίες με τον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού και του είπε πώς σε περίπτωση που ο κρατούμενος Ντερτιλής υποβάλλει άδεια να παραστεί στην κηδεία, να του δοθεί και να μεταβεί με διακριτική επιτήρηση και συνοδεία και χωρίς χειροπέδες, εκείνος αρνήθηκε καν να υποβάλλει αίτηση, δηλώνοντας πώς δεν επιθυμεί. 

Ο γιος του Βασίλης Ντερτιλής, διακεκριμένος αξιωματικός του ναυτικού, άφησε την τελευταία του πνοή στο Λιντς της Αυστρίας το περασμένο Σάββατο μετά από εγκεφαλικό ανεύρυσμα σε ηλικία 62 ετών και η κηδεία του θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι.

Ο Βασίλης Ντερτιλής ήταν πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και είχε συμμετάσχει σε αρκετές «μυστικές επιχειρήσεις» του στρατού. 

Ο πατέρας του Νίκος Ντερτιλής καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία φοιτητή έξω από το Πολυτεχνείο στην εξέγερση του 1973. Δεν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο να ζητήσει χάρη ή να επικαλεστεί προβλήματα υγείας για να αποφυλακιστεί, όπως έκαναν άλλοι από τους πραξικοπηματίες.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 01, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αρνήθηκε ο χουντικός Ν. Ντερτιλής να ζητήσει άδεια για την κηδεία του γιου του "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator