Πόσο εξαγοράζεται η ευτυχία σου;

0


Σύλλογοι πολυτέκνων και τριτέκνων διαμαρτύρονται για την αδικία εις ‎βάρος τους με ‎το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων που θα ισχύσει με το νέο ‎έτος. Συνάμα δε, ο ‎Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομίας δηλώνουν ‎ότι θα πριμοδοτήσουν με ‎επιδόματα τέκνων όλες τις χαμηλόμισθες ‎οικογένειες, από το πρώτο παιδί. Με τα ‎νέα τούτα δεδομένα, υπάρχουν ‎δύο κίνδυνοι:‎

‎ Ο πρώτος είναι μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση των πολυτέκνων ‎οικογενειών που ‎χάνουν το επίδομά τους, με τις ολιγότεκνες (αλλά και πολύ ‎περισσότερες) οικογένειες ‎που θα ευνοηθούν από την νέα ρύθμιση. Μετά ‎τους δημοσίους και μη υπαλλήλους, ‎συνταξιούχους κλπ, για μια ακόμα ‎φορά ελλοχεύει η απειλή ερίδων μεταξύ των ‎Ελλήνων και ο ‎αποπροσανατολισμός τους από τις πραγματικές αιτίες των ‎προβλημάτων.

‎ Ο δεύτερος κίνδυνος είναι η περαιτέρω εξαθλίωση της ελληνικής ‎πολύτεκνης ‎οικογένειας και κατά συνέπεια η ενίσχυση της ‎υπογεννητικότητας. Ξεχνάμε ‎δυστυχώς ότι τα πολυτεκνικά επιδόματα και ‎φοροελαφρύνσεις δεν είναι κοινά ‎κοινωνικά επιδόματα, αλλά δημογραφικά ‎κίνητρα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή που ο κόσμος ‎όλος διχάζεται απ᾿ άκρη σ᾿ άκρη και η Χίλαρυ Κλίντον στην Αμερική δηλώνει ότι ‎πρέπει να υπάρξει έλεγχος του πληθυσμού , στην άλλη άκρη ‎της υδρογείου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ‎παροτρύνει τους συμπατριώτες του να τεκνοποιήσουν, υποδεικνύοντας μάλιστα ως ‎ελάχιστο τα 3 παιδιά ανά οικογένεια.
‎ Το παράδοξο στην Ελλάδα είναι ότι, για μια ακόμα φορά, δεν υπάρχουν ‎‎οργανωμένες αντιδράσεις από την πλειοψηφία του κόσμου και τα ‎σωματεία, αφού ‎δεν καίγεται το δικό τους δέντρο αλλά του γείτονα. Σε λίγο ‎όμως που το οξυγόνο θα ‎ελαττωθεί, θα αναρωτιώμαστε όλοι πού πήγε το ‎δάσος.

‎ Ας μην πέσουμε στην παγίδα του διαίρει και βασίλευε. Είναι σαφές ότι ‎‎οδηγούμαστε προς σταδιακή μαζική εξόντωση, αλλά οπωσδήποτε με την ‎δική μας ‎συναίνεση και συνενοχή! Ας κοιτάξουμε λίγο πιο μακρυά και ας ‎αρνηθούμε τα ‎επιδόματα που μας δίδονται ως στάχτη στα μάτια. Θα ‎πρέπει επιτέλους κάποια ‎στιγμή να σταθούμε όλοι ενωμένοι, δημόσιοι και ‎μη υπάλληλοι, πολύτεκνοι και μη, ‎άνεργοι και εργαζόμενοι, χωρίς δισταγμό, ‎αφού, σήμερα εσύ και αύριο εγώ, στο ‎τέλος ὀλοι θα μοιραστούμε την ίδια ‎φρικτή μοίρα ως Έλληνες και ως Ελλάδα.‎

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 19, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πόσο εξαγοράζεται η ευτυχία σου;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator