ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΔΕ – ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

0


O Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, κ. Κ. Λογοθέτη και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου, στο Δημαρχείο Λουτρακίου. Σκοπός της συνάντησης ο προγραμματισμός σημαντικών έργων στο πρόγραμμα του 2013, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων και η περαιτέρω συνεργασία των δύο φορέων στην εξειδίκευσή τους.

Με αφορμή την επίσκεψή του στο Δήμο, ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε την άμεση έναρξη του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου «Βελτίωση – ανακαίνιση επαρχιακής Οδού Περαχώρα – Λίμνη Βουλιαγμένης» προϋπολογισμού άνω των 2.000.000 ευρώ. Πρόκειται για τη βελτίωση ενός σημαντικού τουριστικού δρόμου του Νομού που με την ολοκλήρωσή του θα δώσει τη δυνατότητα της άνετης, ευκολότερης και ασφαλέστερης πρόσβασης στον επισκέπτη και παραθεριστή, προς τη λίμνη της Βουλιαγμένης. Η ανακατασκευή του δρόμου, που αποτελεί ζητούμενο χρόνων της τοπικής κοινωνίας, θα ευνοήσει την ευρύτερη τουριστική κίνηση στην περιοχή και θα διευκολύνει τη μετακίνηση προς σημαντικούς παραθεριστικούς προορισμούς της Κορινθίας.

Πέρα από το έργο αυτό, ανακοινώθηκαν δύο ακόμη παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου. Η πρώτη αφορά στη χρηματοδότηση με 250.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας του έργου της αποκατάστασης, βελτίωσης και συντήρησης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Αθηνών, στο ύψος της περιοχής των Αγ. Θεοδώρων, με στόχο την αναβάθμιση του οδικού άξονα και τη διόρθωση όλων εκείνων των τμημάτων που μέχρι σήμερα δυσχέραιναν την ομαλή μετακίνηση των εποχούμενων.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε και η έναρξη από την Περιφερειακή Ενότητα τωνεργασιών συντήρησης ηλεκτροφωτισμού, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, που ένα σημαντικό τμήμα του αφορά και στο Δήμο Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων.

Όπως ανακοίνωσαν Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος, η συνεργασία δεν σταματάει εδώ. Αποφασίστηκε η υποβολή από την Περιφερειακή Ενότητα σε συνεργασία με το Δήμο, της πρότασης ένταξης στο Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2013, του δρόμου από τη λίμνη της Βουλιαγμένης έως και τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, έργο που ολοκληρώνει την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, δημιουργώντας τις συνθήκες για την ύπαρξη ασφαλούς οδικού δικτύου και ταυτόχρονα περιπατητικούς δρόμους για τη χρήση τους από το κοινό.

Συνοψίζοντας, ο κ. Λογοθέτης, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την παρουσία του στο Δήμο, τόνισε τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας, με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση έργων στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες, λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων, γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε από πλευράς του και ο Αντιπεριφερειάρχης.

Κλείνοντας, ο κ. Δέδες, υπογράμμισε πως τα έργα που προγραμματίζονται κινούνται σε βάση αναπτυξιακής στρατηγικής. Δεν πρόκειται για μεμονωμένες παρεμβάσεις, αλλά αλληλένδετα μεταξύ τους έργα, ενώ τα χρήματα που διατίθενται για τη χρηματοδότησή τους «πιάνουν τόπο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, γιατί ο σωστός προγραμματισμός και η άρτια μελέτη των παρεμβάσεων μεγιστοποιεί τα οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 17, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΔΕ – ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator