Γεγονότα ΑΣΟΕΕ - Μου εξηγεί κανείς τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ;

0


Από το ανέλπιστο αποτέλεσμα της πρόσφατης διπλής εκλογικής διαδικασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε μία -μικρότερη ή μεγαλύτερη- κρίση ταυτότητας. Η προσπάθεια συγκερασμού των απόψεων και θέσεων των παλιών συνιστωσών με τς νέους -πιο κεντρώους και μετριοπαθείς- ψηφοφόρους του κόμματος (κυρίως απογοητευμένους ΠΑΣΟΚους που έψαχναν κάτι να ψηφίσουν), ανάγκασε την πολιτική ηγεσία της παράταξης να στρογγυλέψει το λόγο της και να κάνει αρκετά βήματα πίσω σε σχέση με τη ρητορική που ακούγαμε παλιότερα (βλ. 2008).

Γεγονότα όπως τα χτεσινά της ΑΣΟΕΕ όμως, μας δείχνουν πως ο παλιός ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί και ακόμη κάνει «κουμάντο», ή τέλος πάντων «αναγκάζει» το ΣΥΡΙΖΑ του 25% σε ανακοινώσεις όπως η παρακάτω, της οποίας κομμάτι αντιγράφω όπως διάβασα στην Καθημερινή:

«Ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των πανεπιστημίων», χαρακτηρίζει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ.

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καταγγέλλεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας ότι «συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής».

Το πρόβλημα του παραεμπορίου ως τώρα, απλά «διαπιστωνόταν» από την εκάστοτε κυβέρνηση. Η ΑΣΟΕΕ ήταν από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα (ίσως μαζί με τη Νομική) της κατάχρησης του ασύλου από κάποιους επιτήδειους για να πλουτίσουν σε βάρος τόσο των απλών επαγγελματιών της διπλανής πόρτας, όσο και σε βάρος του ίδιου του κράτους. Και όχι, δεν αναφέρομαι στους μικροπωλητές αλλά στους από πάνω τους, που χρησιμοποιούν αυτούς τους ανθρώπους για να πλουτίσουν παράνομα.

Χτες έγινε λοιπόν ένα πρώτο βήμα για την πάταξη του παραεμπορίου, (που σίγουρα δεν πρέπει να σταματήσει εκεί, αλλά πρέπει να προχωρήσει και να δούμε ουσιαστικό αποτέλεσμα για μία από τις μεγαλύτερες πληγές της εθνικές οικονομίας) και αναρωτιέμαι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται ως προστάτης ποιανού; Της κατάχρησης του ασύλου; Των παραεμπόρων; Της παραοικονομίας; Ποια είναι η θέση του;

ΥΓ: Μα φανέλα Messi; Για τουρισμό πήγε ε;

neolaia.gr
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 30, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γεγονότα ΑΣΟΕΕ - Μου εξηγεί κανείς τι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator