ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ

0


ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΤΗ ΣΙΚΥΩΝΑ

Μια εξόχως σημαντική αλλά και ευχάριστη είδηση ήρθε χθες μεσημέρι -και μάλιστα κάτω από δυνατή βροχή-στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Σικυώνας .

Στην διάρκεια έκτακτης συνέντευξης τύπου, πληροφορηθήκαμε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουν οι ανασκαφές για την ανάδειξη και αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου της Σικυώνας.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της σημαντικής είδησης ο πρώην Υπουργός Σταύρος Μπένος, ο Κορίνθιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Δέδες , ο προϊστάμενος της Αρχαιολογικής υπηρεσίας Κώστας Κίσσας και ο Δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος .

Όπως ενημερωθήκαμε ό φάκελος που θα υποβληθεί στο ΚΑΣ του Υπουργείου Πολιτισμού είναι πανέτοιμος και αναμένεται πολύ σύντομα η εξέταση του. Από εκεί και πέρα έχουν εξασφαλισθεί 200.000 ευρώ ως πρώτη χρηματοδότηση .

Τα 100.000 από την Π.Ε Κορινθίας και τα άλλα 100.000 από τον Δήμο Σικυωνίων.

Ο Σταυρός Μπένος στην σύντομη παρέμβασή του μίλησε για την σπουδαιότητα του έργου αλλά και για το αρχαίο θέατρο Σικυώνας που έχει χαρακτηρισθεί από τα πιο σημαντικά αρχαία μνημεία του είδους παγκόσμια!

Με σεμνότητα αλλά και φανερή ικανοποίηση ο συμπατριώτης μας Γιώργος Δέδες που δούλεψε με όραμα και υπευθυνότητα για να φθάσουμε στο σημαντικό αυτό σημείο. εξέφρασε την ικανοποίηση του ότι ένα έργο τεράστιας ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας δρομολογείται πλέον στον τόπο μας. Μάλιστα ο Σταύρος Μπένος μιλώντας για τον Κορίνθιο αντιπεριφερειάρχη τον χαρακτήρισε ως ένα από τα ικανότερα στελέχη της Αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο και άνθρωπο με σημαντικές ικανότητες αλλά και αρχές και αξίες!

Η ανασκαφή και αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου Σικυώνας ήταν ένα αίτημα γενιών στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την Κορινθία ολόκληρη που υλοποιείται σήμερα!

Σημαντικός βεβαίως και ο ρόλος του αρχαιολόγου Κώστα Κίσσα -που σημειωτέον κατάγεται από την Σικυώνα- αλλά και του Σπύρου Σταματόπουλου που θα ευτυχίσει να δει επί των ημερών του να ξεκινάει αυτό το ανεκτίμητης αρχαιολογικής και πολιτιστικής αξίας έργο.

Σε επόμενη ανάρτησή μας θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το έργο αυτό και θα παρουσιάσουμε και βίντεο με δηλώσεις των πρωταγωνιστών της ευχάριστης εξέλιξης.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 06, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator