Πρόβλεψη – σοκ για εμφύλιο… στην Ελλάδα λόγω ανέχειας !!!

0


«Πόσο θα αντέξει αυτή η κοινωνία πριν εκραγεί; Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου καθώς είναι θέμα χρόνου η συλλογική απελπισία να ξεσπάσει σε βία που θα απλωθεί σε όλη τη χώρα” αναφέρει γερμανός ψυχοθεραπευτής που επισκέφθηκε την Αθήνα με δημοσιογράφο της Frankfurter Allgemeine.

Ο Γκέοργκ Πίπερ ειδικεύεται στην αντιμετώπιση ψυχικών τραυμάτων που προκαλούν καταστροφές και σοβαρά ατυχήματα και πέρασε αρκετές ημέρες στη χώρα μας εκπαιδεύοντας έλληνες συναδέλφους του.

Η εικόνα που μεταφέρει είναι δραματική. Γυναίκες που έμειναν χωρίς ασφάλιση και γυρνούσαν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να… γεννήσουν. Άνθρωποι που ανήκαν πριν από λίγα χρόνια στη μεσαία τάξη να ψάχνουν σε κάδους.

Μιλά για έναν 40χρονο καρδιοπαθή που έφερε μαζί του στο νοσοκομείο σεντόνια και φαγητό καθώς το προσωπικό είναι απλήρωτο και για γιατρούς και νοσοκόμες που… καθάριζαν τουαλέτες.
Προσθέτει ότι από το νοσοκομείο έλειπαν πράγματα όπως… γάντια και καθετήρες.
Ο γερμανός ειδικός κάνει λόγο επίσης για την “έλλειψη κατανόησης” του φαινομένου από τους ευρωπαίους ιθύνοντες πράγμα στο οποίο συμβάλλουν και τα ΜΜΕ.
“Αντί να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τη διεθνή βαρύτητα του φαινομένου, μας δείχνουν την Μέρκελ να βγαίνει από μαύρες λιμουζίνες στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες ή άλλου, πηγαίνοντας από τη μία Σύνοδο στην άλλη”.
Μιλώντας για την ελληνική κοινωνία ο Πίπερ κάνει λόγο για συλλογικό τραύμα. “Οι άνθρωποι ξεχειλίζουν από οργή την οποία μεταφέρουν στην οικογένειά τους. Οι νέοι μεταφέρουν την οργή στο δρόμο. Αυξάνεται ο αριθμός συμμοριών που επιτίθεται σε μετανάστες” αναφέρει.
«Σε τέτοιες δραματικές καταστάσεις όπως αυτή που ζει η Ελλάδα ο άνθρωπος γίνεται ένα είδος ‘κυνηγού’. Η ανάγκη τον σπρώχνει στον παραλογισμό και την εγκληματικότητα. Η αλληλεγγύη αντικαθίσταται από τον ατομισμό» προσθέτει.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 17, 2012
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρόβλεψη – σοκ για εμφύλιο… στην Ελλάδα λόγω ανέχειας !!! "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator