Η Ζωή έγινε εφιάλτης για ΓΑΠ και ΠΑΠ…

0


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν είναι τυχαία κορυφαίο θέμα. Πριν από δύο χρόνια στη ΔΕΘ, το «Π» ήταν η πρώτη και μοναδική εφημερίδα (ΜΜΕ, γενικά) που έθεσε το θέμα της ύπαρξης «λίστας» με ονόματα Ελλήνων καταθετών στο εξωτερικό. Μας το είχε αποκαλύψει υπουργός, συνεργάτης του ΓΑΠ, και μας παρακάλεσε να το θέσουμε ως θέμα «γιατί κάποιοι θέλουν να το κουκουλώσουν». Το θέσαμε και ο κ. Παπανδρέου μας απάντησε ότι «ναι, έχουμε πάρει στοιχεία για τους Έλληνες που έχουν βγάλει τα χρήματα έξω και θα είμαστε αμείλικτοι». Τρίχες… Δεν έκανε τίποτα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σήμερα δίνει την εξήγηση στριμώχνοντας τον ΓΑΠ και τον τότε αρμόδιο υπουργό του, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι δυο πολιτικοί συναντήθηκαν στο Νταβόςτης Ελβετίας και με τον επικεφαλής της τράπεζας, που αφορά η λίστα Λαγκάρντ. Το θέμα γίνεται πρόβλημα από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί σε επίσημη ερώτηση της Ζωής απάντησαν ότι οι συναντήσεις ήταν θεσμικές, γιατί οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Οικονομικών συναντώνται στο Νταβός με τέτοιους παράγοντες. Μόνο που στα επίσημα αρχεία ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή εγγραφή για τη συνάντηση.

Μα, θα πείτε, μήπως υπάρχει στα αρχεία σημείωση για όσους τραπεζίτες ή άλλους παράγοντες συναντούν οι πολιτικοί μας στις Βρυξέλλες και αλλού; Υπάρχουν μερικά λεπτά σημεία στην υπόθεση. Τον Σεπτέμβρη του 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου επίσημα είπε στη ΔΕΘ ότι πήρε καταλόγους με καταθέτες από το εξωτερικό. Προέκυψε ότι πήραν και τη «λίστα Λαγκάρντ». Δεν την πρωτοκόλλησαν όμως ποτέ, όπως είχαν υποχρέωση και το παραδέχθηκαν δημόσια ότι δεν την καταχώρισαν επίσημα. Υπάρχει ο υπουργός που μίλησε για στοιχεία που κάποιοι θέλουν να κουκουλώσουν.

Υπάρχει ύστερα η συνάντηση στο Νταβός που δεν καταχωρήθηκε και έγινε ένα χρόνο μετά τηνπαράδοση και την ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ της λίστας. Και ύστερα ήρθε και ο θόρυβος για το αν είναι ή δεν είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα. Εκείνη το διέψευσε, αλλά πρέπει να περιμένουμε, διότι έχει εμπλακεί στο θέμα επίσημα η ηγεσία του ΣΔΟΕ.

Η Ζωή Κωσνταντοπούλου, ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και μερικοί ακόμα βουλευτές είναι που ερευνούν για το τόσο σοβαρό θέμα.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 27, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Ζωή έγινε εφιάλτης για ΓΑΠ και ΠΑΠ… "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator