Έχετε e-mail από την Εφορία με απειλή για κατάσχεση !!!

0


Μαζί με πολλά επιθυμητά και ανεπιθύμητα μηνύματα, ίσως βρείτε και ηλεκτρονική ειδοποίηση από την εφορία για να σπεύσετε να ξεχρεώσετε τις οφειλές σας αλλιώς.. θα βρεθείτε αντιμέτωποι ακόμη και με την κατάσχεση!

Αρχίζοντας το mail με την προσφώνηση «Αγαπητέ κύριε ή κυρία», η εφορία ενημερώνει εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου ότι έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε συγκεκριμένη ημερομηνία διαπιστώθηκε ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ή δόσεις οφειλών βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και καλείται εντός 15 ημερών να προβεί στην τακτοποίηση της παραπάνω εκκρεμότητας.

Η συνέχεια του μηνύματος γνωστοποιεί στον φορολογούμενο τις πιθανές κυρώσεις εάν δεν προβεί σε εξόφληση. Μεταξύ αυτών η προσαύξηση 1% για κάθε μήνα, η άρνηση χορήγησης Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, άρνηση θεώρησης Βιβλίων και Στοιχείων αλλά και η κατάσχεση ακινήτων, ενοικίων ή ακόμη και μισθών!

Μάλιστα στο τέλος του μηνύματος -και αφού εξηγήσει στον φορολογούμενο ότι μπορεί να απευθυνθεί στην πλησιέστερη ΔΟΥ για διευκρινήσεις- αποσαφηνίζεται ότι δεν πρόκειται για μήνυμα-φάρσα.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 06, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έχετε e-mail από την Εφορία με απειλή για κατάσχεση !!! "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator