Αθώος ο Βαξεβάνης

0


Αθώος κρίθηκε πριν από λίγα λεπτά από το δικαστήριο ο Κώστας Βαξεβάνης και έτσι η περιπέτειά του που ξεκίνησε από την δημοσιοποίηση της φερόμενης λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό HOT DOC είχε αίσιο τέλος. Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του δημοσιογράφου, αλλά η ετυμογηρία του δικαστηρίου ήταν διαφορετική. Ας δούμε πως φτάσαμε μέχρι την αθωωτική απόφαση.

Τι είπε ο εισαγγελέας για τον Βαξεβάνη...Τι απάντησε ο δημοσιογράφος

"Προτείνω την ενοχή του κ. Βαξεβάνη γιατί στις 27 Οκτωβρίου αναμετέδωσε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ανθρώπων που είναι κατά τεκμήριο αθώοι", ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο εισαγγελέας της έδρας και πρόσθεσε: "Σε μια κοινωνία που ζητάει αίμα ο κ. Βαξεβάνης μετέτρεψε την χώρα σε τεράστιο Κολοσσαίο και πέταξε μέσα ανθρώπους και υπολείψεις χωρίς να τον νοιάζει αν αυτοί οι άνθρωποι είναι φοροφυγάδες ή όχι. Είναι λύση η ανθρωποφαγία; Είναι λύση ο κανιβαλισμός; Μας λέει «Σταύρωσον αυτούς».

Τι απάντησε ο Βαξεβάνης

Αμέσως μετά την εισήγηση του εισαγγελέα ο Κώστας Βαξεβάνης παρενέβη και είπε : "Πάλι καλά που δεν είπατε ότι σκότωσα και τον Κένεντι".

Η πρόεδρος του αφαίρεσε τον λόγο

Τι κατέθεσε ο Βαξεβάνης

Στην κατάθεσή του που είχε προηγηθεί, ο δημοσιογράφος είχε υποστηρίξει:

"Αν εγώ είμαι υπεύθυνος για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων της λίστας, κάποιοι άλλοι πριν από εμένα τα έχουν χειριστεί και αυτοί που το έκαναν είναι γνωστοί. Δεν διώκονται αυτή την ώρα", ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην απολογία του.

"Η εισαγγελία κυρία Πρόεδρε έχει δημοσιοποιήσει το όνομά σας σε χαρτί ανακοίνωσης για να πάτε να πάρετε την κάρτα της Αγροτικής Τράπεζας για να πληρώνεστε. Δεν διέπραξε αδίκημα που δημοσιοποίησε αυτή την πληροφορία", τόνισε ο δημοσιογράφος και συνέχισε: 

"Ο λόγος που δημοσιοποιήθηκε η λίστα είναι για να πάψει ο καθένας να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα. Ο κόσμος ξέρει ότι εδώ και καιρό υπάρχει μία λίστα. Έχουν γίνει πολιτικοί και οικονομικοί εκβιασμοί. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό και κοινωνικό". 

"Η λίστα είναι ένα ντοκουμέντο που αποδεικνύει ό,τι φοβάται ο ελληνικός λαός. Ότι υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δεν απειλείται ποτέ κανένα συμφέρον τους".
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 01, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αθώος ο Βαξεβάνης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator