ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

0


Αξιότιμοι Κύριοι, 

Εκτιμώ ότι τα δρώμενα του κορινθιακού αγροτικού χώρου σάς είναι απόλυτα γνωστά. Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στο χώρο μας, που είναι και ταυτόσημα του υπόλοιπου ελλαδικού χώρου, απαιτούν προσέγγιση - διάλογο - ανάδειξη. Απ’ ότι γνωρίζω τόσον εγώ, όσο και άλλοι Κορίνθιοι πολίτες, τα ΜΜΕ της ΚΡΗΤΗΣ – ΑΧΑΪΑΣ - ΗΛΕΙΑΣ και άλλων περιοχών διαφέρουν στην ανάδειξη – στην προβολή και δυναμική των κορινθιακών ΜΜΕ, τα οποία κατά την ταπεινή μου κρίση υστερούν. Το πλεόνασμα μονολόγου σε αντιδιαστολή με το έλλειμμα του διαλόγου στα κορινθιακά ΜΜΕ είναι κοινή εκτίμηση. 

Αξιότιμοι κύριοι, είναι διάχυτο στην Κορινθία ότι ο χώρος μας «εμπλουτίζεται» από μεγάλα σκάνδαλα και λειτουργεί μια «ΟΜΕΡΤΑ», η οποία έχει επιβληθεί στους πάντες, μηδέ εξαιρουμένων και υμών. Η ΟΜΕΡΤΑ του κορινθιακού χώρου στην άμεση προτεραιότητά της έχει τον έλεγχο και τη φίμωση. Δεν ήταν τυχαία η φίμωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ΜΠΕΓΛΙΤΗ από το δημοσιογραφικό κόσμημα τηλεοπτικού σταθμού, όταν άγγιξε το θέμα και εδήλωσε "Τέρμα στο ΜΑΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ". 

Δεν είναι τυχαίο που επώνυμοι Κορίνθιοι δημοσιογράφοι του χώρου, έχοντες ηλεκτρονική εφημερίδα (BLOG) γνωρίζουν σε βάθος το σκάνδαλο των επιδοτήσεων και το συγκαλύπτουν εδώ και χρόνια, σιωπώντας. Αξιότιμοι Κύριοι, στην Κορινθία απαιτείται εφαρμογή δεοντολογίας, διότι στη σημερινή εποχή κυριαρχίας της ύλης και του ωμού συμφέροντος που εκμηδένισε ιδεολογίες, ηθικές αρχές και ιδανικά, το παραδοσιακό ελληνικό φιλότιμο και η δεοντολογία έχει καταποντισθεί από ένα χείμαρρο αδιαφορίας, αποξένωσης και ιδιοτέλειας. Ποιός εγγυάται ότι δεν βρισκόμεθα εμπρός σε μια εποχή χαλαρών συνειδήσεων και εξαγορασμένων - συμβιβασμένων χαρακτήρων; Επειδή η κρίση που μας έχει κατακλύσει είναι παγκόσμια, ίσως είναι και η μοναδική ευκαιρία αφύπνισης όλων μας. Τα προβλήματα απαιτούν συναίρεση – διάλογο – συμμετοχή και συναινετικές λύσεις. 

Αξιότιμοι κύριοι: επιδιώκοντας να προωθήσω το αίτημα των συναδέλφων μου αγροτών, με τους οποίου συνομιλώ για ενημέρωση από τη θέση του απλού αγρότη - συνεταιριστή, ενεργού πολίτη, προτείνω να ανοίξει ένας διάλογος σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς του χώρου για τα θέματα που θα καθορίσετε και προτάξετε εσείς. Ο διάλογος τον οποίο σας προτείνω νομοτελειακά μέσα από αντιπαραθέσεις, θα επιφέρει τη σύνθεση και την πρόταση. 

Για τα θέματα των επιδοτήσεων σας προτείνω να συμμετέχουν οι Πρόεδροι των ΕΑΣ, κύριοι ΓΚΟΛΙΑΣ – ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΜΠΑΡΛΙΑΣ – ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ, υπάλληλοι της διεύθυνσης Γεωργίας Νομαρχίας Κορινθίας, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της περιόδου ΜΑΝΩΛΑΚΗ – ΤΑΓΑΡΑ και ανώνυμοι αγρότες. Για το θέμα ΚΟΡΙΝΘΙΑ Α.Ε. να συμμετέχουν ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ, κύριος ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ο νομικός σύμβουλος της ΑΤΕ, ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ο Διευθυντής της ΑΤΕ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ως εκκαθαριστής, ο κύριος ΑΔΑΛΑΚΗΣ. 

Εξυπακούεται ότι τις εκπομπές αυτές θα τις κοσμούν οι δημοσιογράφοι των σταθμών που θα υποδειχθούν από εσάς ως γνώστες των θεμάτων. Ευελπιστώ ότι η επιστολή αυτή δεν θα έχει την τύχη και την κατάληξη στο δοχείο απορριμμάτων και δεν θα χρειαστεί τα θέματα αυτά του κορινθιακού χώρου να προσεγγισθούν και να αναδειχθούν από ΜΜΕ άλλου χώρου. Εκτιμώ ότι σε εύλογο χρόνο θα τύχω απάντησης έστω και αρνητικής. Ως Κορίνθιος πολίτης την δικαιούμαι. 

Μελίσσι, 2-11-2012 
ΣΙΩΚΟΣ Γιάννης 

Υ.Γ. Το σχόλιο αυτό δεν αφορά τα BLOG και τις εφημερίδες του Κορινθιακού χώρου.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 02, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator