Μας έκλεψε το χαράτσι και αντί για φυλακή κάνει "διακοπές" με μπάρμπεκιου και πισίνα...

0


Οι άνθρωποι της φυλακής δέχθηκαν ότι ο Μηλιώνης, ο οποίος µέχρι τη στιγµή της σύλληψής του γυρνούσε τον κόσµο και ξηµεροβραδιαζόταν στα µπουζούκια, έχει ψυχολογικά προβλήµατα κι έτσι δεν τον έστειλαν σε κελί των φυλακών.

Η απόφαση να θεωρηθεί ασθενής και όχι κρατούµενος στηρίχθηκε σε ένα περσινό (!) χαρτί ιδιώτη ψυχιάτρου, ο οποίος είχε κρίνει ότι ο Μηλιώνης πάσχει από κρίσεις πανικού και αγχώδη συµπεριφορά… 

Ο πρώην πρόεδρος της Hellas Power κρίθηκε προφυλακιστέος το προπερασµένο Σάββατο µαζί µε τους υπεύθυνους της εταιρείας Energa, Αριστείδη και Αχιλλέα Φλώρο, Στέφανο Σιαφάκα και Χαράλαµπο Σµυρλιάδη, καθώς κατηγορούνται, µεταξύ άλλων, για λαθρεµπορία και νοµιµοποίηση εσόδων από εγκληµατική δραστηριότητα. 

Σύµφωνα µε τη Δικαιοσύνη, οι δύο εταιρείες έπαιρναν το χαράτσι για τα ακίνητα από τους πελάτες τους και, αντί να το αποδίδουν στη ΔΕΗ, το έστελναν στο εξωτερικό σε προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασµούς. Η ζηµιά που υπέστη το Δηµόσιο υπολογίζεται σε 152 εκατ. ευρώ. 

Στην περίπτωση του Μηλιώνη, ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν προφυλάκιση, ο ίδιος, όµως, πήρε αµέσως τον δρόµο για το ψυχιατρείο. Με ένα χαρτί που έχει ως ηµεροµηνία τον Οκτώβριο του 2011, υπογεγραµµένο από ιδιώτη γιατρό, στο οποίο αναγράφεται ότι ο Μηλιώνης πάσχει από κρίσεις πανικού και παρουσιάζει αγχώδη συµπεριφορά, η διεύθυνση του σωφρονιστικού ιδρύµατος πείστηκε ότι ο κρατούµενος έπρεπε να µεταφερθεί επειγόντως στο ψυχιατρείο για να νοσηλευθεί. Σε αυτό το θεραπευτήριο, όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είχαν χτίσει χωρίς την άδεια του υπουργείου Δικαιοσύνης πισίνα και υπαίθριο µπάρµπεκιου για τους VIP κρατούµενους και όχι µόνο… 

Ο Μηλιώνης παρέµεινε στο ψυχιατρείο καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδοµάδας, περιµένοντας να εξεταστεί από τον ψυχίατρο κ. Νικόλαο Καββαδία, ο οποίος επισκέπτεται το θεραπευτήριο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 11.30 π.µ. για να δει τους κρατούµενους-ασθενείς. 

Τώρα βέβαια προκύπτει το εξής ερώτηµα σύμφωνα με το protothema.gr: πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι πάσχει από κρίσεις πανικού και αγχώδεις συµπεριφορές να βασίζεται σε ένα χαρτί γιατρού µε περσινή ηµεροµηνία (Οκτώβριος 2011) και λίγο καιρό µετά να φωτογραφίζεται πρώτο τραπέζι-πίστα σε κέντρο που τραγουδούσε ο Μαζωνάκης και µάλιστα ανάµεσα σε αρκετό κόσµο να πετάει λουλούδια και να πίνει πανάκριβες σαµπάνιες. Η απάντηση αναµένεται από τη διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού και προπάντων από τον ψυχίατρο που θα τον εξετάσει και ο οποίος θα αποφασίσει για τον αν ο Μηλιώνης χρήζει περαιτέρω παρακολούθησης από τους ειδικούς γιατρούς ή θα πρέπει να µεταφερθεί αµέσως σε κελί των φυλακών µαζί µε τους υπόλοιπους κρατούµενους. 

Νοίκιασε µε 70.000 € το σκάφος του Πατίτσα 

Μετά τα πανάκριβα αυτοκίνητα, ρούχα και διαµερίσµατα, τα ταξίδια µε ιδιωτικά τζετ στο εξωτερικό, τους µυθικούς λογαριασµούς στα κέντρα διασκέδασης όπου τον αποκαλούσαν «νέο Ωνάση», ο Βασίλης Μηλιώνης φαίνεται πως έτρεφε αδυναµία στα µεγάλα και πανάκριβα σκάφη, τα οποία νοίκιαζε τα καλοκαίρια για να ταξιδεύει µε όλες τις ανέσεις στα ελληνικά νησιά και δη στην αγαπηµένη του Μύκονο. 

Ο µόλις 32 ετών επιχειρηµατίας, όπως αποκαλύπτει σήµερα το «ΘΕΜΑ», είχε δώσει το καλοκαίρι του 2010 στην εταιρεία του κ. Λέοντα Πατίτσα Mirage ΝΕΠΑ το ποσό των 70.000 ευρώ προκειµένου να µισθώσει για µία εβδοµάδα το εντυπωσιακό «Mirage», το σκάφος που έκανε δώρο ο εφοπλιστής στη σύζυγό του, κυρία Μαριέττα Χρουσαλά, και το οποίο δεσµεύτηκε αργότερα από το ΣΔΟΕ σε έλεγχο για τήρηση φορολογικών υποχρεώσεων. 

Το ναυλοσύµφωνο υπεγράφη στις 6 Αυγούστου 2010. Ναυλωτής εµφανίζεται ο κ. Μηλιώνης. Η περίοδος ναύλωσης ξεκινά από τις 7 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 14 Αυγούστου. Το αντίτιµο για τη µίσθωση του πολυτελούς σκάφους για µία εβδοµάδα ανέρχεται στο ποσό των 70.000 ευρώ, ενώ ως προορισµός αναφέρεται η Μύκονος. 

Ο επιχειρηµατίας έδινε 10.000 ευρώ την ηµέρα για να κρατάει το σκάφος αγκυροβοληµένο στη γνωστή παραλία της Ψαρούς ώστε να βρίσκεται µαζί µε τη παρέα του µια ανάσα από το «Nammos», στο οποίο, σύµφωνα µε µαρτυρίες, συναγωνιζόταν Αραβες και Ρώσους στο ποιος θα ανοίξει τις περισσότερες σαµπάνιες. 

Το «Mirage» θεωρείται κορυφαίο σκάφος στην κατηγορία του. Διαθέτει τέσσερις καµπίνες µε µεγάλους άνετους χώρους και προσεγµένη διακόσµηση, που φέρει την υπογραφή Baia Cantieri. Το κόστος αγοράς υπολογίζεται στα 7 εκατ. ευρώ. 

Στο στόχαστρο του Σ∆ΟΕ 

Τον περασµένο Ιούνιο το «Mirage» βρέθηκε στο στόχαστρο του Σώµατος Δίωξης Οικονοµικού Εγκλήµατος. Πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών συνήθιζαν να «βαφτίζουν» τα κότερά τους επαγγελµατικά, δηλώνοντάς τα σε εικονικές ΝΕΠΑ (Ναυτιλιακές Εταιρείες Πλοίων Αναψυχής), ώστε να µην επιβαρύνονται µε τις µεγάλες φορολογίες. 

Πριν από τέσσερις µήνες ο νεαρός εφοπλιστής παρουσιάστηκε στο ΣΔΟΕ και εµφάνισε το ναυλοσύµφωνο που υπέγραψε µε τον Βασίλη Μηλιώνη για τη µίσθωση του σκάφους αντί του ποσού των 70.000 ευρώ για µία εβδοµάδα, προσπαθώντας µε αυτό τον τρόπο να αποδείξει ότι όντως διέθετε το σκάφος για επαγγελµατικούς σκοπούς. 

Το «Mirage» εδώ και αρκετό καιρό βρισκόταν αγκυροβοληµένο στη µαρίνα του Φλοίσβου. Είχε δεσµευτεί από το ΣΔΟΕ µέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Ωστόσο τις τελευταίες ηµέρες έχει µετακινηθεί από τη θέση του για άγνωστο προορισµό… 

Άμεση προκαταρτική εξέταση παρήγγειλε το υπ. Δικαιοσύνης 

Σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» όπου κρατούμενος μεταφέρθηκε αντί των φυλακών Κορυδαλλού στο ψυχιατρείο του σωφρονιστικού ιδρύματος, το υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διέταξε άμεσα πειθαρχική προκαταρτική εξέταση από εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ.Δημοσίευση: Νοεμβρίου 12, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μας έκλεψε το χαράτσι και αντί για φυλακή κάνει "διακοπές" με μπάρμπεκιου και πισίνα..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator