Μία γκρίζα ημέρα για τους Έλληνες…

0



Ουδεμία έκπληξη επιφύλαξε η μαραθώνια συνεδρίαση του Εurogroup. Η δόση θα εκταμιευθεί, έστω και με δόσεις (καλά μέχρι προχθές όλοι, ΚΑΙ η κυβέρνηση, μιλάγανε για.44 δις. Ξαφνικά γίνεται κουβέντα μόνο για 31. Τα άλλα 13 κλατάρισαν στο δρόμο; ήταν το αιχμηρό ερώτημα, μέσω Τwitter, του εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή, Ε. Αντώναρου).
Η «καινούργια ημέρα» του Α. Σαμαρά, είναι μία γκρίζα έως μαύρη ημέρα για τους Έλληνες. Στο πιο κρίσιμο θέμα, την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η απόφαση παραπέμφθηκε στις καλένδες, για μετά τις γερμανικές εκλογές, το Φθινόπωρο του 2013. Μέχρι τότε η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να χαροπαλεύει. Να τελεί υπό την οικονομική και πολιτική κατοχή του Δ΄Ράιχ.

Για την καταβολή της δόσης του Δεκεμβρίου, τέθηκε ως όρος, το ελληνικό Δημόσιο να προχωρήσει στην επαναγορά ομολόγων, που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, σε τιμές Νοεμβρίου και μέχρι τις 13.12. Αν δεν το πετύχουμε δεν πρόκειται να καλύψουν οι Γερμανοί τη διαφορά και θα απαιτήσουν νέα μέτρα.

Επίσης η δόση του Ιανουαρίου θα δοθεί μόνο αν η Ελληνική Βουλή ψηφίσει το φορολογικό, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών

Σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι του προϋπολογισμού,αυτόματα θα λαμβάνονται νέα μέτρα.

Ας μη ξεχνάμε ότι, τα πρόσφατα επαχθή μέτρα θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία, η Ελλάδα θα πέσει ξανά έξω στους δημοσιονομικούς της στόχους και η τρόικα των δανειστών και δυναστών θα αξιώσει νέες θυσίες.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα: Χωρίς τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις…

Ούτε μεγαλύτεροι πολιτικοί εκβιαστές κι απατεώνες, από δαύτους: Αν δεν εξαθλιωθεί η κοινωνία, αν δε θυσιάσουμε την ίδια μας την Υγεία, αν τα παιδιά μας δεν πεινάσουν, αν δεν οδηγηθούν στην αυτοκτονία περισσότεροι απελπισμένοι, δε θα πάρουμε τη δόση και, τελικά, οι Ελλάδα θα καταστραφεί…

Ο ραγιαδισμός έχει τυφλώσει τον Σαμαρά και τον Βενιζελοκουβέλη. Ούτε ένα σεντ του περιβόητου δανείου δεν πρόκειται να διατεθεί για τις συντάξεις, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, των γιατρών, των δασκάλων, τις οφειλές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις… πουθενά. Όλα τα λεφτά θα πάνε στους εντιμότατους τραπεζίτες και τους διεθνείς τοκογλύφους.

Δεν αποτελεί παράνοια, είναι έγκλημα: Τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών να βαφτίζονται δημόσιο χρέος και να φορτώνονται στις πλάτες των πιο ανήμπορων κι αδύναμων πολιτών.

Συνεπώς, δεν είναι ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο μικρομεσαίος που καίγονται για το δάνειό τους. Αυτοί είναι, οι τοκογλύφοι, που επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποικία χρέους. Να μας δανείζουν για να κερδοσκοπούν! Φροντίζοντας, ωστόσο, να μην καταρρεύσει ολόκληρη η ευρωζώνη…
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 28, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μία γκρίζα ημέρα για τους Έλληνες… "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator