ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ "ΉΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

0


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 στις 7 μ.μ.                                                                     το Μουσικό Εργαστήρι “ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”                                                     διοργανώνει παρουσίαση-διάλεξη                                                                                           με θέμα: «Τα Κρουστά Όργανα της Ελληνικής Παράδοσης».                                                 Θα παρουσιαστούν όλα τα κρουστά όργανα που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή μας μουσική καθώς και τα κρουστά όργανα της αρχαιότητας και του Βυζαντίου.
Κατά τη διάρκεια της εισήγησης, οι συμμετέχοντες θα έχουν  την ευκαιρία να έρθουν  σε  άμεση επαφή με τα παραδοσιακά κρουστά που θα βρίσκονται στο Μουσικό Εργαστήρι, αλλά και να γνωρίσουν το γεωγραφικό τόπο, από τον οποίο κάθε κρουστό προέρχεται, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν και μια πρώτη ιδέα για το τοπικό μουσικό ιδίωμα στο οποίο κάθε κρουστό συμμετέχει.
Η παρουσίαση-διάλεξη θα γίνει από τον καθηγητή παραδοσιακών κρουστών Ιωάννη Τσεντούροπου πλαισιώνει το τμήμα διδασκαλίας Παραδοσιακής Μουσικής  που ξεκίνησε φέτος στο Μουσικό μας Εργαστήρι.

Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του Μουσικού Εργαστηρίου “ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” Περιάνδρου 51-53, πίσω από τον Ι.Ν. Απ. Παύλου στην Κόρινθο, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων  δηλώστε συμμετοχή  στο τηλέφωνο: 6977467187.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
O Γιάννης Τσεντούρος γεννήθηκε στον Καναδά. Από μικρή ηλικία ξεκινά την ενασχόληση με τη μουσική και τα παραδοσιακά κρουστά. 
Πρώτος δάσκαλός του, ο Νίκος Φορλίδας. 
Κατόπιν συνεχίζει τη μελέτη των παραδοσιακών κρουστών και ρυθμών της πατρίδας μας, με καθηγητή τον Λευτέρη Παύλου στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής (Α.Τ.Ε.Ι. Άρτας), όπου είναι και τελειόφοιτος. 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και Master classes με τον Zohar Fresco (Χουδέτσι), τον N. Scott Robinson (Greek Frame Drums Meeting II) και νταούλι με τον Stoyan Yankoulov.             Είναι ιδρυτικό μέλος του σχήματος «Εαρινή Ζυγιά» και μέλος των σχημάτων «Μουσαγέτες», «Flamarabenco», «Άτροπον», «Vega» και «Sazman».
Έχει λάβει μέρος στο cd «Yerma» του Γιάννη Μπαλαφούτη.
Διδάσκει παραδοσιακά κρουστά στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και στο Μουσικό Εργαστήρι “ Ήχοι του Κόσμου” στην Κόρινθο.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 03, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ "ΉΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator