Συνεχίζει να οργιάζει η γάγγραινα των ΜΚΟ

0


Η συνεδρίαση της Βουλής πριν από λίγες μέρες έβγαλε μια μεγάλη είδηση, η οποία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Το πάρτι με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) συνεχίζεται!Η επίσημη παραδοχή, με επιχειρήματα (υπέρ της συνέχισης του οργίου της περιττής δαπάνης) που δεν ταιριάζουν στη σοβαρότητα ενός κρατικού λειτουργού, έγινε από την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ από το υπουργείο Υγείας, είπε τα εξής: «Αυτές οι ΜΚΟ, οι οποίες ανέρχονται σε 65 τον αριθμό –με 214 δομές, με 3.000 εργαζομένους και με παροχή υπηρεσιών σε πάνω από 1.477 ασθενείς, που νοσηλεύονται μέσα στις δομές, και περίπου 27.000 ασθενείς που είναι σε εξωτερική βάση– χρηματοδοτούνταν ετησίως με το ποσό των 80.000.000 ευρώ. Τον περασμένο χρόνο με τις οριζόντιες περικοπές κόπηκαν αυτά τα χρήματα και μπήκαν στο μισό».
Όποιος δώσει την ελάχιστη βάση στους αριθμούς που επικαλέστηκε η κυρία Σκοπούλη, θα διαπιστώσει ότι για 1.477 νοσηλευόμενους εντός των δομών των ΜΚΟ απασχολούνται 3.000 εργαζόμενοι! Σχεδόν, δηλαδή, δύο εργαζόμενοι για κάθε νοσηλευόμενο. Άπαντες αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για «μαϊμού» προσλήψεις και «μαϊμού» νοσηλευόμενους. Μήπως ο εισαγγελέας που ήδη ερευνά την υπόθεση αυτή πρέπει να αναζητήσει τα Πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης;
Άρης Σπίνος
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 27, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Συνεχίζει να οργιάζει η γάγγραινα των ΜΚΟ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator