Αϊ κιού ραδικιού

0


Του Π.Ρέππα
Ο καθένας ας βγάλει το συμπέρασμα του, αν πρόκειται για ανείπωτη βλακεία, η εσκεμμένη υπονόμευση της προσπάθειας, να βγούμε από το αδιέξοδο.

Ένα μέρος του χρέους (γύρω στα 60 δις) κατέχεται (με μορφή ομολόγων) από ιδιώτες. Τα ομόλογα αυτά το καλοκαίρι είχαν φτάσει στο 15% της αξίας τους, λόγω της πιθανολογούμενης πτώχευσης. Μπορούσαν δηλαδή να εξαγοραστούν με 9- 10 δις και να έχουμε ένα όφελος 50 δις !!! δηλαδή ισοδύναμο όφελος 3 με 4 φορές τα εξοντωτικά μέτρα του τελευταίου μνημονίου !!!!! Που θα έβρισκαν τα λεφτά; Μόνο η δόση του Αυγούστου ήταν 31,5 δις (περισσότερο από το τριπλάσιο του ποσού, που χρειαζόμασταν). Δεν έγινε τίποτα εκτός από τους πανηγυρισμούς για την «στήριξη» της Ελληνικής προσπάθειας από την Γερμανία. Οι πανηγυρισμοί αυτοί τελικά στήριξαν με ένα 10% τα ομόλογα φτάνοντας τα στο 25% της ονομαστικής τους αξίας. Ακολούθως πήρε ο Σόιμπλε την σκυτάλη της ανατίμησης των ομολόγων, που θέλουμε, να αγοράσουμε, για να ελαφρύνουμε το χρέος, με καθημερινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, προωθώντας την εξαγορά ως την ενδεικνυόμενη λύση. Ετσι αισίως έχουν φτάσει σήμερα το 35% και συνεχίζουν την ανοδική πορεία. Στο τέλος θα τα εξαγοράσουμε στο 60- 70% και θα πανηγυρίζουμε κιόλας για την επιτυχία… Το αν ο Σόιμπλε προωθεί την λύση, ή τα δικά του συμφέροντα, καθώς και το αν είναι ηλίθιος ή πονηρός, ας το απαντήσει ο καθένας.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 27, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αϊ κιού ραδικιού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator