"Έφαγαν" τη ντομάτα της ζωής τους στο βουλγαρικό κοινοβούλιο

0


"Ξεχείλισε" η οργή των βούλγαρων πολιτών για τη διαφθορά των πολιτικών που τους κυβερνούν και επαναστάτησαν εκτοξεύοντας ντομάτες!
Πολλές εκατοντάδες πολιτών διαδήλωσαν σε αρκετή απόσταση μπροστά από το κοινοβούλιο σήμερα στη Σόφια, με μερικούς να ρίχνουν τομάτες στο πλαίσιο της οργίλης εναντίωσης στη διαφθορά κρατικών αξιωματούχων και δρομολογώντας την ... "επανάσταση της τομάτας".

Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα : "σταματήστε την πολιτική υποκρισία", ανήγγειλαν ότι όσο θα πλησιάζουν οι βουλευτικές του Ιουλίου, τόσο οι κινητοποιήσεις τους θα ογκώνονται.

"Σήμερα κάναμε, μόνον, την αρχή", υπογράμμισε o εκπρόσωπος τους Νικολάι Κόλεφ, 61 ετών, ο ποιητής με το προσωνύμιο "ο γυμνοπόδαρος", πολλάκις φυλακισθείς την εποχή της διακυβέρνησης από το κομμουνιστικό κόμμα, που ολοκληρώθηκε προ 23 ετών.

"Δεν είμαι διατεθειμένος να μείνω όμηρος της ελπίδας και των καλών τρόπων. Πηγαίνετε στο διάβολο", με την φράση αυτήν ο Κόλεφ τελείωσε επιστολή που απέστειλε προ ολίγων ημερών προς κορυφαίους πολιτικούς, δικαστικούς και δημοσιογράφους, τους οποίους ενημέρωνε ότι μαζί με τους ομοϊδεάτες του θα διαδηλώνουν μπροστά από τις εγκαταστάσεις της κυβέρνησης, της βουλής, των δικαστηρίων και των μμε, πετώντας τομάτες για να δείξουν, πόσο είναι οργισμένοι είναι με την έκταση της διαφθοράς, της εγκληματικότητας, των περιορισμών στην ελευθερία της έκφρασης.

--Αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη έρευνα που έχει το Ρόιτερς υπόψη του ότι, πέρυσι όλο το έτος χρειάστηκε οι πολίτες να δωροδοκούν περίπου 150 χιλιάδες φορές, τον μήνα, δημόσιους υπάλληλους ώστε να έχει αίσιο τέλος η υπόθεσή τους.

Η ανεργία κυμαίνεται τώρα στο 11% του εργατικού δυναμικού στη Βουλγαρία, τα δε πληθυσμιακά στρώματα που δεν έχουν άνετη διαβίωση είναι πολύ μεγάλα.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 26, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Έφαγαν" τη ντομάτα της ζωής τους στο βουλγαρικό κοινοβούλιο "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator