Είσαι ηλίθιος; Φόρεσε και συ ένα πλαστικό βραχιόλι, ....για την υγεία σου ρε χαζούλη !!!

0


Άνθρακες ο θησαυρός με τα πλαστικά βραχιόλια. Πρόστιμα 350.000 €

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Λαγούς με πετραχήλια... ως προς τη βελτίωση της υγείας και τις καλύτερες επιδόσεις του σώματος έταζαν οι εταιρίες που πωλούσαν τα ενεργειακά βραχιόλια στους καταναλωτές.

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης εντόπισε ό,τι οι ισχυρισμοί των εταιριών που ήθελαν τους πολίτες φορώντας τα βραχιόλια αυτά να έχουν ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, υγεία και καλύτερες επιδόσεις στο σώμα είναι αναληθείς, ενώ και η προώθησή τους παραπλανητική.

Η γενική γραμματεία Καταναλωτή, κάλεσε τις επιχειρήσεις αυτές να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για την επαρκή επιστημονική τεκμηρίωσή τους αλλά εκείνες δεν παρουσίασαν τίποτα.

Κατόπιν τούτων επέβαλλε πρόστιμα συνολικού ύψους 350.000 ευρώ κι επιπλέον κάλεσε με επιστολή τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να ενημερώσει τα μέλη του προκειμένου να απομακρυνθεί όλο το προωθητικό υλικό με τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς.

Οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι οι εξής:

1. «4Q ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ –ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» 105.000 ευρώ.
2. «Β.ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» 105.000 ευρώ.
3. ΠΑΦΑΡΜ ΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία 65.000 ευρώ.
4. ΒΙΤΟΡΓΚΑΝ (VITORGAN) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΜΟΝΟΠΟΡΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 50.000 ευρώ.
5. JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 25.000 ευρώ.

Οι πέντε εταιρίες υιοθέτησαν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, κατά την προώθηση και διάθεση προς πώληση, κυρίως μέσω των φαρμακείων, ενεργειακών βραχιολιών ή άλλως βραχιολιών με ολογράμματα, με διάφορες εμπορικές επωνυμίες (Power Balance, Bios Balance, Trymax, ENERGY BALANCE PERFORMANCE TECHNOLOGY, SB Super Balance κ.λ.π.).

imerisia.gr
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 05, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Είσαι ηλίθιος; Φόρεσε και συ ένα πλαστικό βραχιόλι, ....για την υγεία σου ρε χαζούλη !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator