Νέα χρεοκοπία στον ορίζοντα για την Αργεντινή

0


Μπροστά στο ενδεχόμενο για μία δεύτερη χρεοκοπία βρίσκεται η Αργεντινή μετά την απόρριψη της έφεσής της κατά της απόφασης δικαστηρίου της Νέας Υόρκης με την οποία είχε κριθεί παράνομη η απόφαση της κυβέρνησης της Κριστίνα Κίρχνερ να δώσει προτεραιότητα στις αποπληρωμές των ομολόγων όσων κατόχων είχαν συμφωνήσει στην εθελοντική ανταλλαγή χρέους το 2005 και το 2010.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση η Κριστίνα Κίρχνερ είχε ψηφίσει νόμο που απαγορεύει στην χώρα να κάνει κάποια καλύτερη προσφορά σε ομολογιούχους σε σχέση με εκείνες που έκανε το 2005 και 2010 και στην οποία δεν συμμετείχαν.
Σημειώνεται ότι το ζήτημα προέκυψε από δύο hedge funds, συγκεκριμένα τα Elliott Capital Management και Aurelius Capital Management, που συνολικά κατέχουν αργεντίνικα ομόλογα ονομαστικής αξίας 1,4 δισ. δολαρίων.
Τα δύο αυτά hedge funds, προσέφυγαν στην αμερικανική δικαιοσύνη, κερδίζοντας την υπόθεση τον προηγούμενο μήνα, όταν το Εφετείο της Νέας Υόρκης απεφάνθη πως η κυβέρνηση της Αργεντινής, όφειλε να εξοφλήσει στο ακέραιο τους κατόχους ομολόγων που δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες ανταλλαγής χρέους του 2005 και του 2010. Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ επιμένει στην απόφασή της να μην διαπραγματευθεί με όσους δεν συμμετείχαν στην αναδιοργάνωση.
Μετά την απόφαση και του Ανώτατου Δικαστηρίου που απορρίπτει την έφεση που κατέθεσε η κυβέρνηση της Αργεντινής, η χώρα της Ν. Αμερικής υποχρεώνεται να πληρώσει 3 δισ. δολάρια στα ομόλογα που κατέχουν τα funds.
Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αν επιβληθεί αυτή η απόφαση, τότε η Αργεντινή δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τους κατόχους των αναδομημένων ομολόγων που λήγουν στις 2 Δεκεμβρίου, με δυο λόγια μπορεί να οδηγηθεί σετεχνικό χρεοστάσιο
apocalypsejohn
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 18, 2012
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέα χρεοκοπία στον ορίζοντα για την Αργεντινή "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator