Έγγραφο-φωτιά για 8 πολιτικούς - Ανοίγει λογαριασμούς το ΣΔΟΕ

0


Οκτώ πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και δύο νυν βουλευτές ελέγχονται αυτή την περίοδο από το ΣΔΟΕ όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα realnews.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καλούνται να αποδείξουν αν κάποιοι από αυτούς πλούτισαν ως εκ της θέσεώς τους, εκμεταλλευόμενοι τους θώκους που τους εμπιστεύτηκαν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί.

Πρόκειται για τους νυν βουλευτές της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη, τους πρώην βουλευτές του ίδιου κόμματος Γιώργο Βουλγαράκη και Φαιβρωνία Πατριανάκου και τους πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, Γιάννη Ανθόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου και Απόστολο Φωτιάδη.

Όλοι οι ανωτέρω ελέγχονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία ενώ έχει δοθεί εντολή ανοίγματος των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Το έγγραφο με τα ονόματα των οκτώ πολιτικών εστάλη στην Υπηρεσία Αυτοτελούς Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ, μετά από ερώτηση που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Ειδικότερα, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανθόπουλος εξετάζεται ύστερα από καταγγελίες για υποθέσεις που είχε χειριστεί ως δικηγόρος εταιριών και έχουν ήδη ανοίξει οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκη έχει ζητηθεί άνοιγμα των λογαριασμών αυτού και της γυναίκας του, Κ. Πελέκη.

Σχετικά με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη ελέγχεται το πόθεν έσχες για τα περιουσιακά του στοιχεία ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φορολογικός έλεγχος για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη ενώ έχουν ανοίξει και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί του. Εντολή ανοίγματος έχει δοθεί και για τους λογαριασμούς του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γ. Παπαντωνίου, αλλά και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.

Οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Παιδείας, Α. Σπηλιωτόπουλου: ερευνώνται για να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα εισοδήματα του, ενώ έχει ζητηθεί και άνοιγμα λογαριασμών του ίδιου και των συνεργατών του.

Για την βουλευτή της ΝΔ, Φ. Πατριανάκου, το ΣΔΟΕ αναμένει στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών της, το οποίο έχει ήδη αιτηθεί.

Τέλος, τη λίστα των οκτώ συμπληρώνει ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Απ. Φωτιάδης, ο οποίος παλαιότερα είχε διατελέσει και υφυπουργός Γεωργίας. Ελέγχονται τα εισοδήματά του, όπως και οι εκλογικές του δαπάνες για την περίοδο 2000-2001. Επίσης, ερευνάται η περιουσιακή του κατάσταση και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αναμένουν στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών του.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 18, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έγγραφο-φωτιά για 8 πολιτικούς - Ανοίγει λογαριασμούς το ΣΔΟΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator