Πιθανή επιπλέον διαγραφή του ελληνικού χρέους

0


Όπως σημειώνει ο Κρίστιαν Κόισνιγκ, σε μια αδύναμη χώρα ακόμη και ένα ποσοστό χρέους 120% είναι πολύ υψηλό και το ερώτημα που προκύπτει είναι πόση πρέπει να είναι η διαγραφή χρέους.
Πιθανή είναι η επιπλέον διαγραφή του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον αυστριακό οικονομολόγο και διευθυντή του Αυστριακού Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών Κρίστιαν Κόισνιγκ σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτσμπλατ».

Όπως σημειώνει ο Κρίστιαν Κόισνιγκ, σε μια αδύναμη χώρα ακόμη και ένα ποσοστό χρέους 120% είναι πολύ υψηλό και το ερώτημα που προκύπτει είναι πόση πρέπει να είναι η διαγραφή χρέους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μία διαγραφή χρέους, κατά την οποία ο δημόσιος τομέας συνεισφέρει αυτό που έχει ήδη συνεισφέρει ο ιδιωτικός τομέας, θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες εξυγίανσης.

Ο κ. Κόισνιγκ, γνωστός στο παρελθόν ως υποστηρικτής της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αναφέρει πως έχει αναθεωρήσει αυτή τη θέση του καθώς έχουν αλλάξει οι συνθήκες, υπήρξε μαζική φυγή κεφαλαίων και πρέπει να υπάρξει προετοιμασία για την έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη.

Όπως λέει, σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ένα μέρος του χρέους θα έπρεπε να διαγραφεί και η χώρα θα αποκόπτονταν από τις αγορές, οπότε και πάλι θα επιβίωνε μόνο με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τώρα, προσθέτει, είναι πολύ αργά ενώ αν η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ [EUR=X] είχε γίνει νωρίτερα, μπορεί να είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Ο αυστριακός οικονομολόγος θεωρεί ορθή την πολιτική της ΕΕ γενικά στον χειρισμό της κρίσης και επισημαίνει την ύπαρξη τριών προβλημάτων, την έλλειψη ανταγωνιστικότητας κάποιων χωρών, την ανεπάρκεια διαθεσίμων των τραπεζών και το υψηλό δημόσιο χρέος, προβλήματα τα οποία, όπως σημειώνει, ειδικά στην Ελλάδα είναι σοβαρά.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πιθανή επιπλέον διαγραφή του ελληνικού χρέους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator