"Έλληνας" γεννιέσαι δε γίνεσαι - Ο Φωτόπουλος σάρωσε στη ΓΕΝΟΠ και βάζει πλώρη για τη ΓΣΕΕ

0



Το 31ο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανήκει πλέον στην ιστορία και έγραψε ιστορία. Το ΠΑΣΟΚ έχασε ένα από τα πλέον ισχυρά συνδικαλιστικά του κάστρα, καθώς ο Νίκος Φωτόπουλος ουσιαστικά - και επισήμως πλέον - έφτιαξε τη δική του παράταξη και κατατρόπωσε τον επίσημο υποψήφιο της Ιπποκράτους, όπως τον είχε υποδείξει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Στην ψηφοφορία που έγινε, ο κ. Φωτόπουλος συγκέντρωσε 79 ψήφους και εξέλεξε 9 μέλη στο 30μελές διοικητικό συμβούλιο. 
Ακολούθησαν τα δύο ψηφοδέλτια με στελέχη της ΔΑΚΕ, που επίσης και αυτή είναι πλέον διασπασμένη. Η ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ έλαβε 64 ψήφους και κατέλαβε 8 έδρες. Η Νέα ΔΑΚΕ έλαβε 45 ψήφους και 5 έδρες, η ΠΑΣΚΕ του ΠΑΣΟΚ έλαβε 30 ψήφους και 3 έδρες. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ 29 ψήφους και 3 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 17 ψήφους και 2 έδρες και η Αριστερή Σύμπραξη 10 ψήφους και 1 έδρα.

Από εδώ και πέρα ξεκινά ένας μαραθώνιος διαπραγματεύσεων, προκειμένου να διαμορφωθεί ο συσχετισμός των δυνάμεων που θα αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, με τον Νίκο Φωτόπουλο να έχει τον πρώτο λόγο.
Από εκεί και πέρα, και εν όψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ την άνοιξη του 2013 αναμένεται να πραγματοποιηθούν σκληρές συνδικαλιστικές μάχες, καθώς θεωρείται σίγουρο από όλους, ότι ο κ. Φωτόπουλος έχει βάλει πλώρη για την προεδρεία της τριτοβάθμιας οργάνωσης.

Βεβαίως, χθες, αρκετοί από τους συνέδρους της ΓΕΝΟΠ άσκησαν δριμεία κριτική σε βάρος του κ. Φωτόπουλου για τα πεπραγμένα της διοίκησής του και για τη διαχείριση των οικονομικών του σωματείου.

Ο κ. Φωτόπουλος απάντησε επιθετικά, κατηγορώντας τα «συστημικά ΜΜΕ» και επικαλούμενος τσιτάτα του ΜΑΟ και του Τρότσκι. 
Χαρακτηριστικά είπε μεταξύ άλλων: «Ελεγε ο Μάο, ότι μια σπίθα μπορεί να βάλει φωτιά και να καεί ο κάμπος Και ο Τρότσκι ότι το δύσκολο είναι από ένας να γίνουμε 40. Από 40 όμως μπορούμε να γίνουμε εύκολα χιλιάδες».
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Έλληνας" γεννιέσαι δε γίνεσαι - Ο Φωτόπουλος σάρωσε στη ΓΕΝΟΠ και βάζει πλώρη για τη ΓΣΕΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator