Το ελικόπτερο για τον «Ντελαρούα» ζεσταίνει ήδη τις μηχανές του

0


Εμβρόντητος και σοκαρισμένος ο ελληνικός λαός πληροφορείται αυτές τις ημέρες «σημεία και τέρατα» που έχουν γίνει σε βάρος του και εν αγνοία του από τις κυβερνήσεις του στα δυόμισι τελευταία χρόνια.

1) 110 δις ευρώ ξεφορτώθηκαν οι ξένες τράπεζες (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από ερώτηση του κ. Παυλόπουλου) από τον Ιανουάριο 2010 μέχρι την εφαρμογή του PSI. Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα ομόλογα τα αγόρασαν κυρίως τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία σε βάρος των χρημάτων των ασφαλισμένων. Το θέμα αυτό το είχαμε επισημάνει ήδη από 13-4-2011 Βόμβα Ιγνατίου. Ελληνικές οντότητες αγοράζουν ελληνικό χρέος. Βέβαια κανείς δεν έδωσε τότε σημασία, ούτε ανησύχησε κανείς, ούτε κάποιος βουλευτής ή εισαγγελέας ρώτησε να μάθει τι συμβαίνει. Ούτε φυσικά κάποιο καθεστωτικό ΜΜΕ προχώρησε το θέμα. Υπήρχε πλήρες εμπάργκο. 

2) Με το πολυδιαφημισμένο από το πολιτικό σύστημα (και τα καθεστωτικά ΜΜΕ) κούρεμα των ελληνικών ομολόγων με το PSI, αποδεικνύεται τελικά σήμερα ότι κουρεύτηκαν τα πιο πάνω ομόλογα που είχαν ξεφορτωθεί οι ξένες τράπεζες και είχαν αγοράσει σωρηδόν τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα κρατικά κ.λ.π. ιδρύματα. Τι σημαίνει αυτό; Απλά ότι εμείς οι απλοί πολίτες στο τέλος φορτωθήκαμε όλα αυτά τα ομόλογα των ξένων τραπεζών. Σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να ρωτήσει κανέναν μας, αποφάσισε να πλουτίσει τις ξένες τράπεζες και να εξαθλιώσει το λαό της. Δηλαδή μας έδωσαν την ψεύτικη εντύπωση ότι κουρεύονται τα χρέη των ξένων, ενώ στην πραγματικότητα κουρεύονταν η Ασφάλιση, η Υγεία, η Παιδεία και τα εισοδήματα και οι περιουσίες των Ελλήνων πολιτών.

3) Αυτή τη στιγμή εξαθλιώνεται ακόμα πιο πέρα ο ελληνικός λαός, προκειμένου να δοθεί η δόση των 31,5 δις ευρώ, τα οποία χρήματα θα πάνε όλα στις ελληνικές τράπεζες (οι οποίες είχαν και αυτές αγοράσει ελληνικά ομόλογα) και ένα μικρό μέρος στους κρατικοδίαιτους προμηθευτές. Δηλαδή καθόμαστε και τους ακούμε να μας εξαθλιώνουν για 31,5 δις ευρώ, όταν και αυτά είναι νέο χρέος σε βάρος μας, χωρίς εμείς να πάρουμε ούτε ευρώ. Κανείς δεν μιλάει και πάλι γι΄ αυτό. Πλήρες εμπάργκο. Αν είναι δυνατόν; Τι έχουμε πάθει;

Δηλαδή αφού οι κυβερνήσεις Παπανδρέου έσωσαν τις ξένες τράπεζες και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα με το δικό μας αίμα, χωρίς να μας ρωτήσουν, σήμερα η συγκυβέρνηση Σαμαρά, με τη σύμφωνη γνώμη Βενιζέλου και Κουβέλη, διασώζουν τις ελληνικές τράπεζες και τα διάφορα κρατικοδίαιτα συμφέροντα και πάλι με το δικό μας αίμα, χωρίς ούτε και κι αυτοί να μας ρωτήσουν.

Αναρωτιόμαστε, αν είναι όλα απλά λάθος διαχείριση ή ηθελημένη και καλά σχεδιασμένη επιλογή; Ο λαός άραγε πότε θα αντιδράσει; Μα φυσικά, από τη στιγμή που τα ΜΜΕ θα απελευθερώσουν τη σκέψη του.

Πάντως η διαίσθησή μας είναι ότι το ελικόπτερο που θα παραλάβει τον «Ντελαρούα», ζεσταίνει ήδη τις μηχανές του.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 15, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το ελικόπτερο για τον «Ντελαρούα» ζεσταίνει ήδη τις μηχανές του "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator