Ενημερωτική Ομιλία με θέμα «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

0


Εκδήλωση στο Δήμο Κορινθίων με θέμα
«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» διοργάνωσαν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και ο Δήμος Κορινθίων, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην αίθουσα «Γεώργιος Σάμιος» του Δημοτικού Θεάτρου Κορίνθου, όπου και παρακολούθησαν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του Πνευμονολόγου, κ. Γρηγόρη Δάγλα σχετικά με την πρόληψη σοβαρών πνευμονικών παθήσεων μέσω των εμβολιασμών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Δάγλας ανέπτυξε το θέμα της πρόληψης μέσω του τακτικού εμβολιασμού, τόσο για τη γρίπη, όσο και για την πνευμονιοκοκκική νόσο. Πρόκειται για ασθένειες με ιδιαίτερα σοβαρές επιπλοκές για τον οργανισμό, που προσβάλουν τους ενηλίκους άνω των 60 και άνω των 50 ετών αντίστοιχα, καθώς και τα μικρά παιδιά.

«Η δυνατότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να αντιστέκεται στις λοιμώξεις είναι ο κύριος παράγοντας που προσδιορίζει τον κίνδυνο λοίμωξης. Τα εμβόλια που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού της χώρας μας για ενήλικες και παιδιά και χορηγούνται δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ, είναι απολύτως ασφαλή και προσφέρουν πρόσθετη θωράκιση για τον οργανισμό», δήλωσε ο κ. Δάγλας. «Οι ενήλικες 50 ετών και άνω, των οποίων η ανοσοποιητική λειτουργία φθίνει φυσιολογικά, διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν. Ιδιαίτερα προσεκτικοί, επίσης, πρέπει να είναι οι χρόνιοι καπνιστές, οι διαβητικοί, ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια(ΧΑΠ), καρδιοπαθείς, ανοσοκατεσταλμένοι, ανεξαρτήτου ηλικίας»

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, 1,6 εκατ. άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο εξαιτίας της  πνευμονιοκοκκικής νόσου σε όλο τον κόσμο, ενώ άλλοι 500.000 πεθαίνουν από τη γρίπη. Η πνευμονιοκοκκική νόσος, μάλιστα στα άτομα ηλικίας πάνω από 50 ετών, είναι μια από τις κυριότερες αιτίες θνησιμότητας και προκαλεί περισσότερους θανάτους ακόμα και από τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Στον αγώνα κατά των λοιμωδών νοσημάτων, όπως η πνευμονιοκοκκική νόσος και η γρίπη, τα εμβόλια είναι ο μεγάλος σύμμαχος της ανθρωπότητας. Ο εμβολιασμός είναι αποδεδειγμένα ένα από τα περισσότερο οικονομικώς αποδοτικά επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για τη δημόσια υγεία. Είναι μία από τις ελάχιστες υπηρεσίες υγείας που κοστίζει πολύ λίγο συγκριτικά με τα τεράστια οφέλη που προσφέρει στην υγεία και την ευημερία των πληθυσμών.

Η ενημερωτική ομιλία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 24, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ενημερωτική Ομιλία με θέμα «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator