ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΡΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΚΟΣ-ΑΣΕ

0


Αξιότιμοι κύριοι, στην συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Κορίνθου (αριθμός απόφασης 631/10-2-2011), ήμουν κατηγορούμενος από την εταιρεία σας, από κοινού με τον κύριο Λάμπρου, ως εκδότη και την κυρία Μαύρου, ως ιδιοκτήτρια για συκοφαντική δυσφήμιση. Στη δίκη αυτή καταδικαστήκαμε άπαντες ερήμην με 15 μήνες φυλάκιση έκαστος, χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι οι Κορίνθιοι δικηγόροι την μέρα αυτή απείχαν των καθηκόντων τους με απόφαση του Συλλόγου των. 
Η δίκη επαναλήφτηκε στο Εφετείο Ναυπλίου τον Μάϊο του 2012 με το γνωστό προς υμάς αποτέλεσμα. Την εταιρεία εκπροσώπησε με απόφαση ΔΣ της 12-6-2009 ο Διευθύνων Σύμβουλος αυτής κ. Σωτηρόπουλος, με μάρτυρες κατηγορίας τον εντεταλμένο σύμβουλο αυτής και Πρόεδρο της ΕΑΣ Κιάτου κ. Κώστα Παπαβασιλείου και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της θυγατρικής της ΣΚΟΣ Παπαβασιλείου ΑΕ – Πριμαρόλι κ. Κώστα Καλαχάνη.
Αξιότιμοι κύριοι
Ενώπιον της σύνθεσης Δικαστών του Πρωτοδικείου του Διευθύνοντος Συμβούλου μηνυτή κ. Σωτηρόπουλου και των Δικηγόρων της εταιρείας κ. Κασαβέτη και Σία, ο μάρτυρας κατηγορίας μας κ. Παπαβασιλείου, στη σελίδα 3 των Πρακτικών της απόφασης, έχοντας πλήρη γνώση των στοιχείων και αβίαστα κατέθεσε: «Εμείς καταφέραμε από 57 λεπτά που αγόραζαν οι άλλοι τη σταφίδα, να ανεβάσουμε το κόστος στον παραγωγό 1,54 €».
Στη μήνυσή σας σελίδα 8, δηλώνετε ότι ο αγρότης-παραγωγός έπαιρνε ανά κιλό περίπου 0,60 Ευρώ, ενώ με την παρέμβαση της ΣΚΟΣ-ΑΣΕ πήρε 1,02 Ευρώ. 
Στο Πρακτικό του ΔΣ υπ’ αριθμόν 155 που προσκόμισε ο μηνυτής κ. Σωτηρόπουλος στη σελίδα 4 καταγράφεται ότι η ΣΚΟΣ-ΑΣΕ αγόρασε το 2008 «14.162.684 κιλά». 
Η διαφορά τιμής αγοράς της ΣΚΟΣ-ΑΣΕ από την τιμή η οποία και ελήφθη υπόψη στη διαμόρφωση της ποινής μας, είναι 0,52 λεπτά το κιλό. 
Παράγει το ποσό των 7.813.342 Ευρώ, το οποίο σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα Παπαβασιλείου εισέπραξαν οι αγρότες.
Αξιότιμοι κύριοι
Επειδή η δίκη αυτή διεξήχθη με παρουσία μόνο της μηνυτήριας πλευράς, με απόντες τους κατηγορούμενους και των δικηγόρων τους.
Επειδή τα προσκομισθέντα έγγραφα της εταιρείας στη δίκη ήταν γνωστά στους παράγοντες της εταιρείας κ.κ. Σωτηρόπουλο-Κασαβέτη-Παπαβασιλείου.
Επειδή ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΚΟΣ ήταν παρών στην κατάθεση Παπαβασιλείου διότι είχε προηγηθεί και δεν είχε εξέλθει της αιθούσης.
Επειδή ο δικηγόρος της εταιρείας κ. Κασαβέτης, έχων συντάξει την μήνυση, είχε πλήρη γνώση των περιεχομένων του Πρακτικού 155/12-6-2009.
Επειδή η τιμή αγοράς 1,54 Ευρώ από την ΣΚΟΣ-ΑΣΕ σύμφωνα με την κατάθεση του Παπαβασιλείου, το 2008 υποτίθεται εισπράχθηκε από τους παραγωγούς.
Και επειδή η κατάθεση Παπαβασιλείου ενώπιον των εκπροσώπων της εταιρείας σχετικά με την τιμή αγοράς 1,54 Ευρώ το κιλό, είχε σκοπιμότητα και δόλο.
Σκοπιμότητα διότι ανέδειξε στους δικαστές υπέρμετρη ωφέλεια για τους αγρότες-καλλιεργητές της Κορινθιακής σταφίδας και δόλο διότι παρέσυρε τους δικαστικούς λειτουργούς σε εσφαλμένη απόφαση κατά την κρίση μου, παγιδεύοντάς τους.
Αξιότιμοι κύριοι, η σοβαρότητα και η αξιοπιστία της εταιρείας σας, αναδεικνύεται και αποδεικνύεται από την συμπεριφορά των στελεχών της και των εκπροσώπων της.
Εκτιμώ ότι ως κατηγορούμενος αγρότης-συνεταιριστής και όχι ως δημοσιογράφος όπου ψευδώς με χαρακτηρίσατε, έχω το δικαίωμα από την εταιρεία σας να ζητήσω απάντηση και να απαιτήσω : 
Τιμολογιακά παραστατικά που αποδεικνύουν τη σοβαρότητα και τη αξιοπιστία της εταιρείας, στην είσπραξη από τους συναδέλφους μου αγρότες της τιμής του 1,54 Ευρώ το κιλό για ενημέρωσή τους. 
Απαιτώ την απόδειξη ότι τα 7.813.342 Ευρώ σύμφωνα με την κατάθεση Παπαβασιλείου, τα εισέπραξαν οι συνάδελφοί μου αγρότες-παραγωγοί και όχι κάποιοι άλλοι.
Έχοντας υποστεί ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και οικονομική ζημία στην οποία με υπέβαλε η εταιρεία σας, ευελπιστώ ότι σε εύλογο χρόνο, που δεν δύναται να είναι πέραν του δεκαπενθημέρου, θα τύχω απάντησής σας.
Σε ενάντια περίπτωση, την ευθύνη για ότι ακολουθήσει την έχετε ακεραία.
Το παρόν κοινοποιείται σε πρώτη φάση προς τα Κορινθιακά ΜΜΕ και στο περιοδικό Πάτρας του Ράδιο-Γάμα-ABGAMMA.

Μελίσσι
10-10-2012
Σιώκος Γιάννης
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 11, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΡΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΚΟΣ-ΑΣΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator