ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

0



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το Σάββατο 29/9/2012 πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης που διοργάνωσε το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητών του νομού μας που συνδιοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών του νομού Κορινθίας και το Επιμελητήριο Κορινθίας. 

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν η πρώτη σε μόρια μαθήτρια του νομού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012, Κονομόδη Βασιλική, και οι μαθητές, Δημήτρης Γκαραβέλλος, Αρετή Διαμαντοπούλου, Αγγελική – Ελπίδα Ρεκούμη και Μάριο Μερσινάι, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό που διοργάνωσαν από κοινού το Επιμελητήριο Κορινθίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών φροντιστών του νομού Κορινθίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων του νομού και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Ευθύνη» και αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιόδους κρίσης. 

Τις βραβεύσεις έκαναν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Νανόπουλος, η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Τσιάντη, ο Γραμματέας της ΟΕΦΕ κ. Βαφειαδάκης, το μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ και συνάδελφος κ. Θεοδωρόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών του νομού μας κ. Σίδερης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ του τοπικού συλλόγου (Γραμματέας κ. Βασιλακόπουλος, Ταμίας κ. Γυφτάκης, Αντιπρόεδρος κ. Τσώτος και το μέλος κ. Λουζιώτης), τα εκλεγμένα μέλη στο ΔΣ της ΟΕΒΕ κκ. Καστρινός και Παπαοικονόμου και πολλοί συνάδελφοι φροντιστές.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του προγράμματος των υποτροφιών που προσφέρει ο Σύλλογος στους μαθητές του νομού μας στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του κλάδου με δεδομένη την ένταση της οικονομικής κρίσης που πλήττει την κοινωνία μας. Η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών θα γίνει την Τετάρτη 3/10/2012, στις 11πμ στο Επιμελητήριο Κορινθίας και η ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών αρχίζει από τη Δευτέρα, 1/10/2012.


Υποτροφίες Δωρεάν Φοίτησης στα Φροντιστήρια Μ. Εκπαίδευσης του Ν. Κορινθίας

Με απόφαση της γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας χορήγησης Υποτροφιών, για Δωρεάν Φοίτηση στα Φροντιστήρια Μ. Εκπαίδευσης του Νομού Κορινθίας. Η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας στήριξης των Οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και των συνεπειών της, με τον πιο αποδοτικό τρόπο την Δωρεάν Φοίτηση των παιδιών τους.

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας θα προσφέρει Δωρεάν Φοίτηση σε έναν (1) μαθητή ανά φροντιστηριακή μονάδα των μελών του Συλλόγου. Έτσι 25 μαθητές θα φοιτήσουν Δωρεάν για την σχολική περίοδο 2012-2013 στο Νομό Κορινθίας. 

Δικαιούχοι:

1. Μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου

2. Μαθητές οι οικογένειες των οποίων έχουν εισόδημα κάτω των 15,000 ευρώ

3. Μαθητές οικογενειών που πληρούν κοινωνικά κριτήρια όπως:

Πολύτεκνες οικογένειες

Οικογένειες με μέλος με ειδικές ανάγκες ή με σοβαρή ασθένεια

Οικογένειες με άνεργο γονέα

Μονογονικές οικογένειες

Τρίτεκνες οικογένειες

Οικογένειες διαζευγμένων γονέων

Από κάθε οικογένεια που πληρεί τις προϋποθέσεις θα επιλεγεί ένα μόνο παιδί..

Δικαιολογητικά:

Για την συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής των μαθητών που πληρούν τα κριτήρια επιλογής, απαιτείται η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης που θα προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από τα Φροντιστήρια, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί, καθώς και η υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών που αποδεικνύουν την ισχύ των κριτηρίων. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:

1. Εκκαθαριστικό από την ΔΟΥ 

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 

3. Δελτίο Ανεργίας

4. Γνωμάτευση της ασθένειας 

Ημερομηνίες: 

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνει από Δευτέρα 1 Οκτωβρίου ως Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Η επιλογή θα έχει ολοκληρωθεί ως την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 

Η ειδοποίηση των επιλεγέντων θα γίνει μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ώστε η έναρξη της φοίτησης να γίνει από την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.

Σημεία ενημέρωσης και κατάθεσης αιτήσεων:

Ενημέρωση για την διαδικασία, προμήθεια των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των υποτροφιών και κατάθεση των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, θα γίνεται:

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 

ΠΡΟΤΥΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑ 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ 

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 11 

2741026053 

14:00-22:00 


ΚΙΑΤΟ 

ΣΥΜΒΟΛΟ 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΚΑΝΑ 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 37 

2742026386 

14:00-22:00 


ΛΟΥΤΡΑΚΙ 

ΜΕΘΟΔΟΣ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΖΙΝΗΣ 

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24 

2744022118 

14:00-22:00 


ΒΡΑΧΑΤΙ 

ΓΝΩΣΗ 

ΛΟΥΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 

ΠΑΤΡΩΝ 108 

2741055983 

14:00-22:00 


ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 

ΝΕΟ 

ΒΛΑΣΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ 

ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ 13 

2743029202 

14:00-22:00 

Με τα φροντιστήρια αυτά θα επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι της ευρύτερης περιοχής με κέντρο την πόλη που εδρεύει το φροντιστήριο.

Για τον Σύλλογο 
Ο Πρόεδρος 
Φώτης Σίδερης 

Για την Επιτροπή Υποτροφιών
Κώστας Καστρινός
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 01, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator