Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής

0


Του Κώστα Πικραμένου*

Και ενώ η χώρα βυθίζεται καθημερινά σε μία καταστροφική οικονομική ύφεση με 1,5 εκ ανέργους, με εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους στις ΔΟΥ (που δεν μπορούν να λάβουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας) και άνω του 1 εκ. φακελωμένους στον « Τειρεσία » για 2 χρόνια τουλάχιστον, η Χρυσή Αυγή εγκαινιάζει κάθε εβδομάδα γραφεία Τοπικών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα ακόμη και στη …Νέα Υόρκη και Μελβούρνη της Αυστραλίας!
Ποιοί είναι αυτοί που ψήφισαν ή εγγράφονται μέλη της Χρυσής Αυγής τα τελευταία 3 χρόνια; Τι θεωρούν ότι θα τους προσφέρει η Χρυσή Αυγή ; Πρόκειται για επιλογή αγανάκτησης και απέχθειας για το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα ή επιδιώκουν μία άλλη κοινωνία η οποία θα συνδυάζει τα εθνικοσοσιαλιστικά ιδεώδη με την ορθοδοξία και το φυλετικό ανθρωπισμό ;
Στο βιβλίο μου « Χρυσή Αυγή – Το τέλος της Μεταπολίτευσης » (http://ekdotika.blogspot.com) παρουσιάζω το προφίλ και την νοοτροπία όσων ψήφισαν την Χρυσή Αυγή στις τελευταίες δύο εκλογές της 6ης Μαϊου και 17ης Ιουνίου αντίστοιχα. Διότι όσα συνέβησαν στο θέατρο « Χυτήριο » (στο Γκάζι της Αθήνας) εκφράζουν μόνο μία συνιστώσα της εκλογικής βάσης της Χρυσής Αυγής…Υπάρχουν και άλλες συνιστώσες της Χ.Α οι οποίες φλερτάρουν με τον Παγανισμό, το Εθνικοσοσιαλισμό (Ναζισμό) ή τη Μοναρχία, τη Χούντα κλπ
Η πρόκληση για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής είναι να βρεθεί η «χρυσή τομή» που θα επιτρέπει τη συνύπαρξη αντιφατικών και πολλές φορές αντίθετων ιδεολογικών ρευμάτων εντός της οργάνωσης. Διότι οι αιμοδοσίες, η συλλογή τροφίμων, η εύρεση εργασίας αποτελούν «ακτιβισμό της καθημερινότητας» προκειμένου να καμουφλάρουν το «ασαφές και το ασταθές» που χαρακτηρίζει την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής…
Διότι οι έννοιες Πατρίδα και Έθνος ΔΕΝ ανήκουν σε κανένα…
Σε ερώτηση δημοσιογράφου (από το περιοδικό Ταχυδρόμος) τι άτομα οργανώνονται στη Χρυσή Αυγή ο Χάρης Κουσουμβρής, τέως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής. που έζησε « εκ των έσω » τη κρίσιμη περίοδο (1990-2002) απαντάει: 
« Ό,τι μπορείς να φανταστείς. Παιδιά από δεξιές οικογένειες, αριστερές, από πλούσιες, από φτωχές, αλλά κυρίως από τη μέση αστική οικογένεια. Άτομα που θέλουν να καλυφθούν ως προσωπικότητες, να βγάλουν τα προβλήματά τους. Υπήρχαν και συνειδητοποιημένοι που πίστευαν σε συγκεκριμένες ιδέες, όπως πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια αλλά η οργάνωση μάλλον τους κατέστρεψε μαζί με όσα σωστά πίστευαν. Αντίθετα, μέσα εκεί μαθαίνεις πώς να γίνεσαι ρουφιάνος, να νοσταλγείς αρρωστημένα το χθες, να είσαι δειλός και να κρύβεσαι ».

*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας του βιβλίου « Χρυσή Αυγή – Το τέλος της Μεταπολίτευσης » (http://ekdotika.blogspot.com)
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator