Ανήσυχος ο Τσελέντης για σεισμούς και για την απουσία ελέγχων

0


Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους 3,1 και 3,2 R έγιναν αισθητές το πρωί της Κυριακής στη Λιβαδειά. Το επίκεντρό τους εντοπίζεται στον ανατολικό Κορινθιακό στην περιοχή όπου πριν από 8 ημέρες είχε καταγραφεί σεισμός 5,1 R. 

Ανήσυχος εμφανίζεται ο καθηγητής Σεισμολογίας και Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης όχι τόσο σε σχέση με τη σεισμική έξαρση που παρατηρείται στην περιοχή του ανατολικού Κορινθιακού ( καθώς εντάσσει στη συνηθισμένη σεισμικότητα της περιοχής τους δύο σεισμούς άνω των 3 R σήμερα το πρωί και τον μεγαλύτερο των 5,1R στις 22 Σεπτεμβρίου) όσο για την προετοιμασία και τα αντανακλαστικά της πολιτείας σε περίπτωση ισχυρής σεισμικής δόνησης. Σε επικοινωνία του με τη viotia ο Ακης Τσελέντης αναφέρει ότι «η ευρύτερη περιοχή του ανατ. Κορινθιακού είναι γνωστό ότι έχει αυξημένο σεισμικό δυναμικό αφού φιλοξενεί πολλά ρήγματα. Αν και τα πρόσφατα σεισμικά γεγονότα μπορούν να ενταχθούν στην συνηθισμένη σεισμικότητα προσωπικά πιστεύω ότι το γεγονός ότι έχουμε πολλά χρόνια να λάβει χώρα κάποιος ισχυρός σεισμός στην ευρύτερη περιοχή σημαίνει ότι έχουν συσσωρευτεί σημαντικά ποσοστά σεισμικής ενέργειας, η οποία κάποια στιγμή θα απελευθερωθεί. Ελπίζω και εύχομαι αυτό να γίνει με μεσαίου μεγέθους σεισμούς στο θαλάσσιο χώρο».

Επιπλέον την πλήρη απουσία ελέγχων και αντισεισμικής θωράκισης που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν είμαστε επαρκώς προετοιμασμένοι για ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού τονίζει ο κ. Τσελέντης:

«Το ερώτημα είναι αν ήμαστε προετοιμασμένοι (σχολεία-ερείπια χωρίς το παραμικρό ίχνος ελέγχου και στοιχειώδη αντισεισμική θωράκιση κ.λπ). ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΟΧΙ!».

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 01, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανήσυχος ο Τσελέντης για σεισμούς και για την απουσία ελέγχων "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator