Τσίπρας: "Η χώρα οδηγείται σε δράμα"

0


«Αν ψηφιστούν τα μέτρα αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Και για το λόγο αυτό θα μακρύνουν το σχοινί που μας κρεμάνε, θα δώσουν την επιμήκυνση. Η χώρα, όμως, οδηγείται σε ένα μακρόσυρτο δράμα.» Ουσιαστικά η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα δεν είχε ειδήσεις. Επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε όσα είπε στην ομιλία του στη ΔΕΘ και δεν απομακρύνθηκε ιδιαίτερα από την προεκλογική ρητορική του κόμματός του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η πολιτική του μνημονίου οδηγεί σε ύφεση και εξαθλίωση, η κυβέρνηση κινείται προς λάθος κατεύθυνση, το ίδιο και οι Ευρωπαίοι που οφείλουν να αναθεωρήσουν τη στάση τους, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί. Επίσης επέκρινε την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων, είπε ότι το κόμμα του θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, λέγοντας ότι οι επενδύσεις ιδιωτών πρέπει να γίνει για να αποκτήσει ο τόπος αναπτυξιακή προοπτική.

Αναφερόμενος στα περί Αργεντινής, είπε ότι αν η χώρα δεν ήταν στο ευρώ θα είχε γίνει σαν την Αργεντινή, λέγοντας ότι «αν κάποιος κινδυνεύει να φύγει με ελικόπτερο είναι ο κ. Σαμαράς.»

Οι κυριότερες επισημάνσεις του Α. Τσίπρα:

«Το θέμα της ΧΑ είναι πολύ σημαντικό και δεν εντοπίζεται μόνο στους πάγκους μικροπωλητών, όπου γίνεται αντιποίηση αρχής. Το μνημόνιο δεν επιδρά μονάχα στον κοινωνικό ιστό. Αποτελεί απειλή και για την ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται για τυχαία οργάνωση. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και είναι λάθος να συνδέονται οι κοινωνικοί αγώνες με την εκδήλωση των άκρων.»

«Υπάρχουν δυο αντιλήψεις . Η μία λέει ότι η Ελλάδα δεν έχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Και η άλλη που λέει ότι η κρίση δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, είναι ευρωπαϊκή και ότι αν μια χώρα φύγει από το ευρώ ο κίνδυνος θα είναι τεράστιος για την ευρωζώνη. Αυτό μας δίνει διαπραγματευτικά χαρτιά.»

«Εις βάρος του ελληνικού λαού συντελείται ένα πείραμα για τη δημιουργία του Κινέζου λευκού εργαζόμενου. Υπάρχει στρατηγική για να εξισώσουν την Ελλάδα με τις άλλες βαλκανικές χώρες και να δημιουργήσουν ειδικές οικονομικές ζώνες.»

«Για να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σταθερό δίκαιο φορολογικό σύστημα και να πατάξουμε τη διαφθορά. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει Κονγκό, ούτε Νιγηρία»

«Πρέπει να σταματήσουν οι περικοπές και να υπάρξει νέα Σεισάχθεια για τα χρέη των μικρομεσαίων.»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη στρατηγική και δεν πρόκειται να συναινέσει στη συζήτηση για επιμήκυνση. Ο στόχος μας είναι να δοθεί μια λύση, για όλο τον ευρωπαϊκό νότο, που θα αντιμετωπίζει την ουσία του προβλήματος, μέσα από τη δυνατότητα διαγραφής μέρους του χρέους και μέσα από ένα μορατόριουμ με ρήτρες ανάπτυξης.»
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 16, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσίπρας: "Η χώρα οδηγείται σε δράμα" "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator